Hlavní navigace

Skype oslavil deváté narozeniny, podívejte se na infografiku jeho života

30. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poštovní holubi, telegraf, telefon a nakonec mobilní telefon – k těmto důležitým milníkům v oblasti dálkové komunikace se bezesporu zařadil Skype. Světoznámá služba slaví již celá léta nezanedbatelné úspěchy, přesto má dobu největší slávy pravděpodobně ještě před sebou. Kvalitní hlasová komunikace s lehkostí zadupává současné mobilní operátory do země. Na rozdíl od nich je v této síti rovněž běžné přidat k hlasu i obraz. Videohovory lze dokonce konat ve vysokém rozlišení, takže si na špatnou kvalitu stěžovat nemůžete.

Tip: Jak je to tedy se Skypem, odposlechy uživatelů a šmírujícími úřady?

Jen to chce rychlou přípojku k internetu. Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. Skype své běžné služby opravu poskytuje zadarmo, byť si můžete připlatit za volání do klasických pevných a mobilních sítí, za poplatek můžete dostat třeba i hlasovou schránku. Kvalitní služba poskytovaná zadarmo, to zní zkrátka dobře. Ne, že by Skype byl bezchybný. Relativně nedávno se vám mohlo stát, že při chatování doručil zprávu úplně jinému příjemci, než jste vy zamýšleli. Pod vedením Microsoftu se ale službě daří lépe než dřív.

 

Firma podnikla kroky ke zlepšení kvality a stability přenosů, investovala totiž do své sítě. Navíc nás ujistila, že nějaké sledování uživatelů nehrozí ani pod novým vedením. Skype se v současnosti chystá do prohlížečů, přinejmenším se tam vydá jakou součást e-mailu Outlook.com. Veledůležitá bude integrace v telefonech s operačním systémem Windows Phone 8. Aktuálně službu měsíčně vyžívá okolo 250 milionů uživatelů. Už jste asi pochopili, že ačkoli komunikátor vlastně již zvládl dobýt svět, stále se máme nač těšit. Gratulujeme k devátým narozeninám.

Zdroj: The Big Blog

Byl pro vás článek přínosný?