Hlavní navigace

Skype pro Windows 8.1 synchronizuje oblíbené kontakty a startuje rychleji

9. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli se dotykové prostředí ve Windows 8 hodí především na tablety, spojením s desktopem do jedné edice ho logicky současně začalo nemálo lidí používat na osobních počítačích s myší a trvale připojenou klávesnicí. Proto se ostatně Microsoft ve Windows 8.1 a následně v jarní aktualizaci soustředil na to, aby zpohodlnil ovládání a navigaci právě uživatelům klasických počítačů.

Podobným optimalizacím čelí i Skype. V poslední verzi 2.8 se Microsoft soustředil na to, aby prvky nebyly tak daleko od sebe. Jestli se teď Skype ovládá myší pohodlněji, zhodnoťte sami. Za další se už poněkolikáté mezi novinkami vyjímá informace o tom, že aplikace startuje rychleji. Na Surface RT určité zlepšení pozoruji, ale také to může být jen placebo. Opět se nám svěřte, jestli vám spuštění opravdu připadá rychlejší.

 

Vývojáři se dále postarali o spolehlivější synchronizaci oblíbených kontaktů napříč zařízeními. Pokud se nepletu, tak záludně pojmenovaná novinka ve skutečnosti znamená, že se dotykový Skype této dovednosti právě naučil. Nebudete proto muset pokaždé sestavovat seznam VIP znovu, což je určit dobrá zpráva. Připomínám, že pro získání nejnovější verze Skype musíte povýšit Windows 8 na Windows 8.1.

Skype 2.8 pro Metro

Zdroj: Skype Blogs

Byl pro vás článek přínosný?