Hlavní navigace

Skype pro Windows Phone 8 opustil fázi beta, je však stále stejně hloupý

16. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zhruba měsíc uběhl od chvíle, kdy Microsoft konečně potupně do svého nového hlavního komunikátoru pro běžné uživatele přidal integraci s uzlem Lidé. Skype pro Windows Phone 8 měl být pro nejen pro tuto konkrétní dlaždicovou platformu přelomový. Všichni měli smartphonům s Windows Phone závidět dokonalou integraci. Komunikátor však po počátečních problémech hlubší integraci musel odstranit a teprve před čtyřmi týdny ji obnovil.

Tip: Skype pro WP 8 přidává videohovory v HD a integraci s uzlem Lidé

Současná verze povyšuje Skype jen o kousek a podle oficiálního seznamu změn nepřináší nic než opravy, tedy především posílení stability a spolehlivosti. Ne, že by na tom bylo něco špatného. Microsoft se ale rozhodl, že verzi 2.5 bude vydávat za konečnou a doporučenou koncovým uživatelům. Skype pro Windows Phone byl totiž dosud ve fázi beta, proto jsme mu oficiálně nemohli nic moc vytknout.

Jedna věc se změnila, a sice oznámení příchozích textových zpráv od kontaktů ze sítě Messenger. Dříve jste si je museli zapnout ručně. Vývojáři dále opravili padání aplikace při přihlášení pomocí účtu Microsoft, nesprávné zarovnání textu v notifikační liště a nefunkční tlačítko pro videohovory, jež vypovědělo službu po přijetí příchozí žádosti o přidání do seznamu kontaktů. Jiné problémy se týkaly specificky videohovorů, i ty byly opraveny.

 

Ostré vydání bohužel stále doprovází problémy s inteligencí. Od podobné komunikační služby bychom čekali, že dokáže poznat, jaké zařízení přihlášený uživatel používá. Bohužel se nám potvrdilo, že Skype nadále pípá v telefonu, přestože na příchozí zprávy odpovídáte prostřednictvím počítače. Když pak vezmete svůj přístroj s Windows Phone do rukou, může se stát, že příslušná dlaždice bude ukazovat klidně osmdesát údajně nepřečtených zpráv.

To si ještě musíme ověřit, jak spolehlivě funguje upozorňování na zprávy ve chvíli, kdy je klient v telefonu jediný aktivní. Předchozí verze nám příchozí chaty často zatajila. V tuto chvíli můžeme potvrdit hloupé chování minimálně v jedné další oblasti. Pakliže si nastavíte v telefonu neviditelnost, protože prostě nechcete, aby vás večer někdo vytrhl z usínání, tento stav se přenese na desktopového klienta. Budiž.

Jenže zelená ikonka, kterou si logicky ráno po zapnutí počítače nastavíte, u vás nebude svítit dlouho, neviditelnost z telefonu ji brzy přebije. Když nastavím neviditelnost, jsem neviditelný na každém zařízení. To smysl dává. Nemělo by to ale být i opačně? Často pak s hrůzou zjistíte, že si ostatní myslí, že jste odpojeni a proto vám třeba ani nenapsali. Hloupé chování by mělo být urychleně napraveno.

Některé věci lze svalit na klienta, zatímco jiné má na svědomí zřejmě sama sít, takže se popsané chování projevuje napříč platformami. Že se hloupě chová Skype pro Windows Phone, neznamená, že je to v jiném operačním systému lepší. Aplikaci naleznete ve Windows Phone Store.

Lidé již nabízí propojení kontaktů s těmi v síti Skype
Lidé již nabízí propojení kontaktů s těmi v síti Skype

Zdroj: Skype Blogs

Byl pro vás článek přínosný?