Hlavní navigace

Skype pro Windows Phone už při přihlášení vyžaduje Microsoft Account

27. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft uvolnil nový Skype pro Windows Phone, který nepřinese radost každému. Odstranil totiž možnost přihlášení pomocí starých údajů k síti. Teď po vás vyžaduje přihlášení prostřednictvím účtu Microsoft. Což je logické, byť třeba já osobně jsem ho nepoužíval, protože mám nastaveno dvoufázové přihlášení. To po vás vyžaduje kromě jména a hesla ještě speciální kód. Zadávání vás omezí. A proč nezůstat navždy přihlášeni?

 

Protože pak notifikace vyskakují kromě počítače i na mobilu. Microsoft do Skypu nepřidal způsob, jak zůstat v klientu odpojení s tím, že jedním klepnutí znovu přejdete do stavu online. Ne, musíte se leda úplně odhlásit a pak znovu přihlásit. Když to děláte často, omrzí vás bezpečnostní kódy a tím pádem i přihlašování pomocí Microsoft Account. Skype pro Windows 8 je jiný v tom, že použije přihlašovací údaje, kterými se přihlašujete k Windows.

Na mobilu je přitom musíte zadat ručně. Výhodou je, že se můžete odhlásit a také se přihlásit pomocí libovolného účtu. Každá aplikace má to svoje. V důsledku vývojáři činí zážitek uživatele platforem od stejného výrobce nekonzistentní. Znovu jsem odběhl od tématu. Skype 2.16 dále kromě běžných oprav přináší upozornění na to, že vám někdo píše. To se bude objevovat v prostoru s konverzací.

Přihlásit se musíte pomocí účtu MicrosoftPřihlásit se musíte pomocí účtu Microsoft
Přihlásit se musíte pomocí účtu Microsoft

Zdroj: Windows Phone Store

Byl pro vás článek přínosný?