Hlavní navigace

Skype vyřešil poslední velkou osinu v zadku. Notifikace už nebudou na obtíž

21. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsme si stěžovali na Skype, vadilo nám, že již přečtené zprávy se po přihlášení na jiném zařízení opět ukazují jako nepřečtené. S tím se Microsoft popral jako první. O zhruba půl roku později vývojový tým svedl úspěšnou bitvu s notifikacemi. Ty totiž měly v oblibě vyskakovat na všech zařízeních, kde jste byli přihlášeni.

Přitom když někomu na zprávu odpovíte ze stolního počítače, tak služba ví bezpečně, odkud píšete. Není třeba, aby upozornění na příchozí odpovědi nadále vyskakovala na mobilu, tabletu nebo třeba dalším počítači. Aby tým zabránil podobným případů, vyvinul funkci zvanou Active endpoint. Její účel je vám již jasný.

 

Dokud komunikujete z určitého klienta, tak pouze on přijímá upozornění na nové zprávy. Jakmile komunikace ustane, budou oznámení vyskakovat na všech vašich přihlášených zařízeních. Neplatí to pouze pro hovory. Informace o hovoru bude dostupné všude, protože zvednout telefon může být příhodnější, přestože právě chatujete na stolním počítači.

Active endpoint bude pro každého dostupný nejpozději do několika týdnů. Mezitím se ujistěte, že používáte aktuální verze klientů pro Skype.

Zdroj: Skype Blogs

Byl pro vás článek přínosný?