Hlavní navigace

Ve Skypu na webu už nahrajete hovory, běží ale jen ve Chromu a Edgi

8. 3. 2019

Sdílet

Ačkoli máme v ruce aplikaci, která má ambice rovnat se klientu pro desktopy, její fungování je omezené na dva prohlížeče.

Pokud si nechcete nebo nemůžete Skype nainstalovat, můžete již několik let používat webovou verzi. A ta je od teď lépe funkčně vybavená – vlastně se jedná o téměř identického klienta, jako instalujeme na počítače. Webový Skype čerstvě získal důležité nové funkce, ačkoli nám radost v jistém ohledu kazí.

Začněme přehledem nových funkcí:

  • videovolání v kvalitě HD (konkrétní hodnotu Microsoft neuvádí),
  • nahrávání hovorů,
  • panel pro shromažďování oznámení,
  • vyhledávání v konverzacích,
  • galerie multimédií v chatech.

Tip: Skype 8.40 podporuje slučování hovorů nebo identifikátor volajícího

Bohužel ale webový Skype podporuje jen dva prohlížeče, a sice domácí Edge a pak také všudypřítomný Chrome. Pokud používáte např. Firefox nebo Safari, máte smůlu. Webová verze není podporována na smartphonech ani tabletech. Pro používání tohoto Skypu Microsoft doporučuje používat Windows 10 nebo macOS 10.12 a novější.

V Sedmičkách a Osmičkách nemusí být k dispozici všechny funkce. Podle BetaNews Skype není možné spustit v Linuxu ani v Chrome OS, což si osobně aktuálně ověřit nemohu. Koncept webové aplikace, která je univerzálně funkční v každém moderním prohlížeči, dostává na frak.

Byl pro vás článek přínosný?