Hlavní navigace

Sláva. Čeští vývojáři už mohou prodávat aplikace pro Android

12. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Trvalo to několik let, ale dočkali jsme se. Čeští vývojáři už nebudou muset zakládat zahraniční účty s cizími platebními kartami, aplikace pro Android už mohou prodávat i u nás. Google včera rozšířil počet takto oprávněných zemí z 29 na 31. Kromě Česka se radují i vývojáři z Polska. Další na řadě by mělo být Slovensko.

Oznámení Googlu

Po strastiplné cestě — dlážděné nekompatibilitami bankovních a právních systémů, posunutých uzávěrek a podobných radostí — se podařilo pro české vývojáře otevřít další cestu k výdělku (doteď mohli monetizovat svoje aplikace reklamou nebo vytvářet aplikace na zakázku).

Pro firmy a vývojáře to znamená přímočarou cestu k tomu, aby prodávali svoje aplikace na místním i globálním trhu. Jak říká Martin Adámek (vývojář aplikace Android s miliony stažení): „Je to dobrá zpráva pro všechny vývojáře, kteří se doposud spoléhali pouze na příjmy z reklam. Vzhledem k tomu, že se nebudeme muset věnovat složitejším řešením prodeje aplikací, budeme se moci soustředit na to podstatné — na vývoj.“

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?