Hlavní navigace

SledovaniTV se jako první z operátorů „nestydí“ za Full HD. Má nový seznam TV stanic

21. 11. 2022

Sdílet

Zdroj: Cnews
SledovaniTV spustilo novou verzi seznamu televizních stanic. Ten přináší větší přehlednost a zobrazuje přímo kvalitu obrazu (respektive rozlišení), počet zvukových stop či délku zpětného zhlédnutí, jež se pro jednotlivé kanály může lišit.

Zajímavostí je, že SledovaniTV nově uvádí u stanic rozlišení FullHD místo HD. To je technicky správně a ostatní operátoři zobrazují nepřesně jen HD (vysílají ovšem většinou také FullHD), což je zkratka pro 720p. Televizní stanice mají u loga z historických důvodů také zobrazené pouze HD.

Televizní diváci jsou zvyklí na označení HD, pro perfekcionisty či technické redaktory s jemným OCD je to ale příjemná změna. V novém seznamu kanálů lze také filtrovat stanice podle jednotlivých balíčků či jazyka. Třeba zobrazit všechny stanice v maďarštině a/nebo všechny sportovní stanice.

SledovaniTV seznam kanálů SledovaniTV: Nový seznam kanálů (zdroj: SledovaniTV)

„Nový seznam kanálů jsme vytvořili tak, aby zobrazoval všechny potřebné informace na jednom místě. Uživatelé tak mají kompletní přehled o tom, co mohou od jednotlivých stanic a balíčků očekávat,“ říká Head of Marketing společnosti SledovaniTV Matěj Čičák.

Teoreticky ještě chybí informace o počtu snímků (50p či 25p), možnosti přeskakovat reklamy (nejde jen u Primy) či pro technické nadšence o bitovém toku, který může mít na kvalitu obrazu velký vliv. Tyto informace ale neuvádí žádný operátor. Z ostatních operátorů namátkou uvádí třeba Kuki i typ zvukové stopy (5.1).

zdroj: SledováníTV

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.