Hlavní navigace

Sledujte letecký kolaps nad Evropou. Z úplně jiného úhlu

16. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letový provoz nad Českou republikou byl dnes ve 13 hodin zastaven a letadla, která dnes měla v plánu dopravit pasažéry do vzdálených destinací tak musí zůstat na letišti. Každá taková situace nahrává všem uživatelům, kteří chtějí její dopady sledovat živě, z trochu jiného pohledu, než nám nabízejí massová média. To je možné i v tomto případě díky internetu.

Sledovat tak můžete například aktuální družicové snímky, několik desítek různých pohledů nabízí například internetové stránky EUMETSAT.

Zajímavé je sledovat také aktuální letovou situaci na Evropou. K tomu slouží například internetové servery flightradar24.com nebo radarvirtuel.com (vzhledem k aktuální situaci dochází k výpadkům těchto serverů, ne vždy tedy bude možné sledovat nejaktuálnější informace). V případě druhého zmiňovaného si dokonce v legendě v sekci Layers můžete zobrazit rozsah mraku, který erupce na Islandu způsobila, a kvůli němuž je většina evropských letišť mimo provoz.

Situaci na jednotlivých letištích zase můžete sledovat přímo na oficiálních domovských stránkách letišť. Takto například vypadá aktuální situace na letišti v Praze-Ruzyni, nejinak je tomu také v Brně nebo v Ostravě.

DT24

Kromě aktuální situace můžete živě sledovat také aktuální názory uživatelů na sociálních sítích. Zpravodajství včetně obrázků najdete na YouTube kanálech jednotlivých světových televizních stanic.

Tip: Znáte další internetové stránky, na nichž lze sledovat dění ovlivňující aktuální dopravní situaci v Evropě? Podělte se s námi v diskusi.

Byl pro vás článek přínosný?