Hlavní navigace

Snadná integrace SP1 do instalačního média Windows 7

27. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Proč se do integrace pustit?

Na konci tohoto procesu dostanete obraz instalačního média operačního systému s integrovaným Servisním balíčkem č. 1. V praxi to tedy znamená, že Windows nebudou po instalaci vyžadovat stažení tohoto balíčku skrze aktualizační platfromu Windows Update. To oceníte jak u počítačů, které nemají přístup k Internetu, tak u těch, které sice k síti připojené jsou, ale jejich datové spojení je omezené. Kromě toho ušetříte čas nutný ke stažení a „odklikání“ instalace Servisního balíčku, což oceníte zejména v případě, že systém instalujete často.

Integrace se pochopitelně nevyplatí tehdy, kdy instalujete systém jen výjimečně na počítač s dostatečně rychlým připojením k Internetu. V takovém případě je rychlejší nainstalovat Service Pack standardním způsobem.

Co budete potřebovat?

  • Instalační médium Windows 7, jehož aktualizovanou verzi budete vytvářet – použít můžete jak soubor ISO, tak instalační DVD.
  • Aplikaci RT Se7en Lite (www.rt7lite.com) – ta je dostupná jak ve 32bitové, tak i 64bitové verzi. (To, kterou verzi stáhnout, závisí na typu systému, v němž budete instalační CD vytvářet, nikoli na tom, do které verze budete implementovat Service Pack.) Upozorňujeme především na fakt, že tento software nefunguje pod Windows XP, nainstalovat a spustit ho můžete pouze pod Windows Vista či Windows 7. Musíte též instalovat verzi 2.6.x a vyšší, starší verze integraci SP nepodporují! RT Se7en Lite ve verzi pro 32bitová Windows nepodporuje integraci SP1 do instalačního média 64bitových Windows!
  • Instalační balíček Service Pack 1 pro vaši verzi Windows (stahujte soubory windows6.1-KB976932-X86.exe pro 32bitová a windows6.1-KB976932-X64.exe pro 64bitová Windows 7).

Instalujeme RT Se7en Lite

Po stažení souboru rt_7_lite_win7_Vista_x86.exe, respektive rt_7_lite_win7_Vista_x64.exe, zahajte instalaci. V prvním kroku se představí průvodce, který vás provede celým procesem. Pokračujte tlačítkem Next.

Ve druhém kroku můžete změnit složku, do které bude aplikace RT Se7en Lite nainstalována. Nemáte-li nic proti tomu, aby se usídlila v C:\Program Files\Rockers Team\..., můžete pokračovat stiskem Next.

Následuje souhlas s licenčním ujednáním potvzený klepnutím na Next.

Samotný proces instalace posléze zahájíte klepnutím na tlačítko Install.

Během několika okamžiků budou zkopírovány potřebné soubory a provedena nezbytná nastavení. Proces instalace končí dialogem, ve kterém zbývá poslední stisk tlačítka – tentokrát Finish. Tím jste nainstalovali RT Se7en Lite.

Integrujeme Service Pack do instalačního média Windows 7

1. – Vložte do mechaniky DVD s instalací Windows. Případný dialog nabízející automatické spuštění ignorujte.

2. – Poté z nabídky Start ze složky Rockers Team-RT 7 Lite spustíte aplikaci RT 7 Lite Launcher. Nejprve se na několik okamžiků zobrazí uvítací obrazovka a možná také vyskočí okno se sponzory programu

3. – Na záložce Home klikněte na tlačítko Browse a ukažte aplikaci, kde má hledat instalační médium Windows. Pokud máte fyzický disk DVD, zvolte Select OS Path. Jestliže chcete použít obraz disku, je tu možnost Select ISO Path.

4. – Na otázku, zda chcete uložit soubory na disk (Do you want to save the files...?), nezbývá než odpovědět stiskem tlačítka OK.

5. – Následně vyberte místo, kam soubory uložíte. Doporučujeme pro tyto účely vytvořit novou složku, což je možné přímo z tohoto dialogu. Po volbě složky a stisku OK proběhne zkopírování obsahu instalačního disku na pevný disk počítače. To je nezbytné proto, aby RT Se7en Lite mohl v těchto souborech provádět změny. Počítejte s tím, že kopírování může chvilku trvat – přeci jen kopírujete kompletní DVD.

6. – Určete, do které z verzí Windows chcete Service Pack instalovat. V našem případě máme na výběr mezi 32bitovou a 64bitovou edicí. Velmi důležité je aktivovat předvolbu Slipstream Service Pack. Jestliže se vám tato předvolba nezobrazí, buď instalační médium tento způsob integrace Service Packu nepodporuje, nebo jste použili starou verzi RT Se7en Lite. Svou volbu posléze potvrďte tlačítkem OK.

7. – Po dokončení integrace by se mělo zobrazit hlášení Service pack integrated successfully. Poté budete pokračovat tlačítkem Proceed.

8. – RT Se7en Lite následně načte upravený obraz disku, což může trvat i několik minut. Poté, co se v dolní části okna zobrazí Status: Loading completed, se v levém sloupci aktivuje tlačítko Task. Klepněte na něj.

9. – Zde aktivujte volbu ISO Bootable.

10. – Přejděte do nově aktivované sekce ISO-Bootable, kde můžete v nabídce Mode zvolit, zda chcete Windows 7 SP1 rovnou vypálit disk na DVD (Direct Burn), uložit je jako obraz disku (Create Image), nebo nahrát instalaci na USB disk (USB Bootable). Podle toho, jakou možnost vyberete, se zpřístupní další sekce s doladěním detailů.

Zdroj: Into Windows

Byl pro vás článek přínosný?