Hlavní navigace

Software, který zvládne péči o zaměstnance. Přečtěte si, co umí mzdový systém

Zdroj: Pexels
Zaměstnanci pro firmu znamenají kromě odvedené práce také pravidelné zpracovávání mezd, pojištění, daní a další mzdovou agendu. Pryč jsou doby, kdy to všechno mzdové účetní dělaly ručně. Práci jim dnes usnadňuje mzdový systém. Jestli ho ještě ve firmě nemáte, přečtěte si tipy, jak jej vybrat.
Komerční sdělení
16. 11. 2022

Sdílet

Usnadnění mzdové agendy

Mzdový software usnadňuje práci, šetří čas a snižuje chybovost mzdových účetních. Pomáhá jim totiž s veškerými procesy a úkoly, které v rámci zpracování mzdové agendy mají.

Systém za ně:

  • vypočítá výši mzdy,
  • rozešle výplatní pásky zaměstnancům,
  • předvyplní formuláře pro úřady a pojišťovny,
  • odešle přehledy úřadům.

Stále aktuální software

Mzdový systém je vždy aktuální a obsahuje platné vzory dokumentů i údaje odpovídající legislativě. Nestane se, že by mzdovým účetním nějaká změna unikla nebo třeba počítaly s nesprávnou výší záloh.

Bezpečně uložené informace o zaměstnancích

Víte, co všechno o vás jako zaměstnancích musí zaměstnavatel vědět a ukládat? Pracovní smlouvu, osobní údaje, mzdové listy, záznamy o pojistném a spoustu dalšího.

Dřív se vše hromadilo v šanonech. Dnes už jsou vaše data většinou bezpečně uložená ve mzdovém systému, kde se k nim dostanou pouze povolané mzdové účetní.

Jak vybrat vhodný mzdový systém pro firmu

Hledáte-li mzdový systém do firmy, nejprve zvažte, jaké funkce od něj očekáváte a potřebujete. Můžete mít jednoduchý software s pár funkcemi pro menší a střední firmy, ale i rozsáhlé programy pro vedení mzdové agendy stovek zaměstnanců.

Oblíbeným řešením pro řadu menších firem je modul Mzdy a Personalistika v účetním softwaru Money S3, který:

  • eviduje pracovní smlouvy,
  • připraví podklady pro mzdy, pojištění a srážky z mezd,
  • zpracuje přehledy a daně, které přes něj elektronicky podáte na příslušné úřady,
  • rozesílá výplatní lístky zaměstnancům (chráněné heslem).

Vyzkoušíte si ho zdarma – v bezplatné verzi vystavíte až 15 mezd. Pokud by vám základní funkce nestačily, můžete si je doplnit pomocí dalších modulů.