Hlavní navigace

Softwarové novinky pro Macy: profi střižna Final Cut Pro X a SP1 pro Office 2011

14. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Las Vegas na akci NAB byl představena nová verze profesionální video střižny Final Cut Pro X. A Microsoft tento týden vydal první servisní balíček pro kancelář Office 2011 for Mac.

Final Cut Pro X

Final Cut Pro X přeskočil několik generací a ze sedmé verze se v červnu dostaneme rovnou na desítku. Možná díky tolika změnám, které jsou prezentovány jako nejrevolučnější za posledních 10 let.

Aplikace je kompletně přepracovaná, běží v 64b režimu Cocoa, má nový vzhled a podporuje rozlišení až 4K. Slibuje nativní střih bez rekomprese, vytěží všechna jádra v procesoru i grafickou kartu (akcelerace přes OpenCL). Přibude spousta nových efektů a funkcí (namátkou automatická synchronizace na základě analýzy zvukových vln nebo automatické seřízení barev mezi dvěma klipy)-

Hotová verze by měl přijít na trh 9. června za cenu 299 dolarů (Final Cut Pro 7 stojí 999 dolarů). Možná citelná rána pro Adobe a Premiere Pro.

Office 2011 for Mac SP1

První Service Pack přinesl souhrn dosavadních bezpečnostních i funkčních aktualizací, měl by posílit stabilitu i rychlost. Výraznou novinkou je podpora Apple Sync Services pro synchronizaci Outlooku (kontakty, kalendář a poznámky) s iPhonem, iPadem a iCalem. V Outlook se dále objevilo tlačítko Resend (opětovné odeslání pošty) a Redirect (přeposlání pošty jinému adresátovi). V Excelu je pak nová funkce Solver (Řešitel).

SP1 můžete stahovat zde.

Zdroj: CrunchGear, Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?