Hlavní navigace

Softwaru je prý dost. Microsoft vám na Androidu ukáže, které aplikace najdete na Windows Phonu

23. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft vydal pro Android novou aplikaci AppComparison. Jejím úkolem je prohledat software, který máte v telefonu, a najít k němu vhodnou alternativu pro Windows Phone. To kdybyste přešli na jinou platformu…

 

Od redmondských je to sympatický krok, jak takový přechod usnadnit a ukázat, že aplikací pro jeho systém není tak málo, jak se mluví. (Byť je aplikací stále zlomek oproti Androidu nebo iOS.) Zajímavé je, že AppComparison nehledá pouze oficiální aplikace, ale také alternativy. To je klíčové například u Googlu, který pro WP vydal jen vyhledávač.

App Comparison má nicméně několik mezer. Najde vždy jen jednu alternativu a uživatelé nemůžou jeho databázi nějak zlepšovat nebo o možnostech alespoň hlasovat. Jako náhradu za YouTube Microsoft doporučuje vlastní YouTube, což je pouze mobilní web zabalený do aplikace. Přitom software jako TubeCast nebo Metrotube je mnohem lepší (v lecčem i než aplikace od Googlu pro Android). Jako náhradu za přehrávač VLC nabízí (skvělý) MoliPlayer, byť VLC se ve Windows Storu také nachází.

via Android Police

Byl pro vás článek přínosný?