Hlavní navigace

Další hra z českého prostředí. Someday You'll Return vypadá skvěle (video)

23. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Brněnské indie studio CBE Software představilo novou hru Someday You'll Return, kterou by chtělo vydat příští rok. Vývojáři a designéři Jan Kavan a Lukáš Medek tvoří dle svých slov narativní psychologický horor se silnými prvky adventury. Z ukázky je patrné, že jde o mix výborných jednohubek Firewatche a Vanishing of Ethan Carter. CBE Software hledalo inspiraci také v sérii Silent Hill nebo Resident Evil 7. Hra nabídne polootevřený svět někde v moravských lesích, přičemž lokace mají odpovídat realitě. V lesích jsou dokonce vidět barevné značky Klubu českých turistů. Po Kingdom Come si tak užijeme další titul, jehož prostředí mohou našinci skutečně poznávat. Tvůrci nedělají jen běžný „walking simulator“. Someday You’ll Return nabídne různé herní mechaniky. Přestože ve hře nebudou souboje, hráč bude interagovat s prostředím, dostane stůl pro tvorbu a opravu předmětů, bude sbírat bylinky a míchat lektvary, stopovat, plížit se, lézt po horách a používat smartphone. Ten poslouží jako herní mapa, komunikátor i svítilna. Hra obsahuje i karmický systém, podle něhož se pak budou odvíjet různé konce.

O příběhu toho tvůrci moc neprozradili. U podobných her je to ostatně ten hlavní tahák. Víme jen to, že se vžijete do kůže Daniela, který jde do lesa hledat svou dceru Stelu. Ta z domova utíká pravidelně, ale tentokrát je to jiné. V lese jsou prý tajemství, která měla zůstat pohřbená.

TIP: Minecraft po česku. Tvůrci Flashpointu a Army mají novou hru Ylands

Someday You’ll Return poběží na Unreal Enginu 4 a především na krajině je pokročilá grafika opravdu vidět. Hra vyjde pro PC (Steam, GOG), PS4 a Xbox One.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku