Hlavní navigace

Sonos se z bytu stěhuje ven, reproduktor Move je krásný na doma i odolný na cesty (IFA)

6. 9. 2019

Sdílet

Sonos vyrábí reproduktory pro domácnost, které lze rozmístit po celém bytě a dálkově ovládat, v jakých místnostech bude hrát hudba. V každé přitom může hrát něco jiného. Prostě klasický multiroom. Novinka Sonos Move přidává možnost vzít si reproduktor ven (což je moudré dělat až od určitého věku, pozn. redakce). Reproduktory Sonos musí být připojenék síti. Každý reprák má port LAN, ale umí i Wi-Fi. Právě takto je prostřednictvím aplikace ovládáte, určujete kde má co hrát. V případě, že má na více místech hrát stejná hudba, je zajištěna synchronizace. Jelikož pevně umístěné reproduktory Sonos se kalibrují přes aplikaci a u venkovního by to nešlo, obsahuje automatickou kalibraci, kdy mikrofony snímá reprodukované zvuky a porovnává je s tím, jak by měly znít (s nahrávkou). Měli byste si přečíst: Jaké jsou přenosné reproduktory Sony s funkcí Wireless Party Chain (video) Sonos Move může fungovat právě takto, ale navíc jej lze vzít ven. To se však už odpojí od sítě a přepne na připojení přes Bluetooth. Má sobě akumulátor a vydrží až 10 hodin. Uvnitř jsou dva reproduktory - středobasový a výškový. Je kompatibilní s Alexou a Google Asistentem, což v Česku stále příliš nevyužijete.

Odolnost proti prachu
Odolnost proti prachu
Sonos Move
Sonos Move

Odolnost IP56 nevypadá nic moc, ale výrobce předvedl docela slušnou ochranu proti prachu i vodě. Může vám i spadnout na zem, což by se ale nemělo stát - má docela masivní držák. Odolný je i proti vysokým teplotám a UV záření. Cena není nízká, v prodeji bude od poloviny září za 10 490 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.