Hlavní navigace

Sony a Google TV: jak to bude vypadat?

17. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google vypustil video, ve kterém konečně poodhaluje možnosti své televizní platformy. Zatímco starší kreslené promo, které ukázali na konferenci I/O bylo nicneříkající, z následujících obrázků už jsme o dost chytřejší. Základem televizoru (Sony) nebo set-top-boxu (Logitech) bude multimediální SoC procesor Intel Atom CE4100. Nad ním bude stát operační systém Google Android. To už víme.

Android bude možné doplnit o aplikace z Marketu, ale to hlavní, čím se odlišuje od Apple TV nebo třeba nového Xbox 360, je vyhledávání. Kdo si někdy s Androidem hrál, ví, že je to jeho hlavní zbraní. To se přenese i do Google TV. Sony cosi naznačil s QWERTY dálkovými ovladači, takže ani to mačkání nebude takový problém. A hledá se opravdu vše a všude. Libovolný pořad, film se najde buď na podporované televizi Dish (hlavní zdroj obsahu), YouTube, webu či jiné podporované on-demand platformě.

DT24

Takové video lze ihned uložit na pevný disk a přitom třeba sledovat jiné. Nebo video běží v rohu jako PIP (picture in picture) a mezitím vyřídíte e-maily nebo jen tak zabíjíte čas na Facebooku. Během sportu se ihned můžete odkázat na oficiální web soutěže a zkoumat statistiky, k tomu si ještě na pozadí spustíte hudbu z Last.fm. Zkrátka multitasking a vyhledávání na plné obrátky. A kdy přijde Google TV na trh? V Americe nejspíš na podzim, zbytek světa možná před Vánoci, možná až příští rok.

Zdroj: YouTube, Sony

Byl pro vás článek přínosný?