Hlavní navigace

Sony vyrobilo dálkový ovladač a reproduktor v jednom

16. 2. 2020

Sdílet

Sony představilo nový dálková ovladač k televizoru kombinovaný s reproduktorem. Výhodou má být to, že jej neztratíte v gauči a zvuk aktuálního pořadu si lze „odnést“ sebou do vedlejší místnosti, aniž byste jej museli zesilovat. Typicky do kuchyně, na záchod (IPx2)…

Zařízení je tak vlastně reproduktorem, na kterém jsou tlačítka pro ovládání televizoru. Hlasitost se zvyšuje pomocí kolečka. Uvnitř je akumulátor s výdrží 13 hodin, ale většinu času bude stejně umístěný na dobíjecím stojánku u televizoru. Ten na sobě má konektory USB-C (pro dobíjení), optický kabel pro připojení televizoru a jack pro sluchátka.

Sony SRS LSR200 obr10 Typické využití

Sony jej bude prodávat zatím pouze v Japonsku za cenu 182 dolarů (3990 Kč) pod označením SRS-LSR200. Obsahuje dva 1W reproduktory a jeden středový vyladěný na hlasové frekvence. V případě aktivování tohoto třetího reproduktoru jde pak o sestavu 0,5+0,5+1 W.

Unboxing předchozí generace:

Tohle reproduktoro-ovladač si tak můžete vzít sebou do kuchyně, když nechcete přijít alespoň o zvuk pořadu (a nemáte internetovou televizi s time-shiftingem). Ale také ji lze v rámci obýváku umístit k hůře slyšícímu členu domácnosti. Reproduktor v televizoru i v tomto zařízení mohou hrát současně.

Připojit jej lze ke kterémukoliv televizoru, nemusí být ani stejné značky. Pevně připojená je pouze nabíjecí základna. Zvuk se pak mezi základnou a „ovladačem“ přenáší přes Wi-Fi pásmo 2,4 GHz. Sony podobný produkt vyráběla již dříve, předchozí generace SRS-LSR100 se dala (a stále dá) koupit i v Česku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.