Hlavní navigace

Sony vzkřísilo legendu: znovu vydá první PlayStation s HDMI a dvacítkou her

20. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony po 25 letech oživuje legendární PlayStation 1. Vyrobí jeho kopii s modernějším hardwarem a bude ji prodávat pod jménem PlayStation Classic. Sony se jako první společnosti podařilo prodat sto milionů kusů nějaké videokonzole. PlayStation je tu od roku 1994 a příští rok by Sony mělo vydat již pátou generaci.

PlayStation Classic bude takovou poctou prvnímu „plejstejšnu“ – bude mít stejný design, ale asi dvakrát menší rozměry a na trh přijde s dvaceti předinstalovanými hrami (Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Final Fantasy VII, Jumping FlashWild Arms a další).

PlayStation Classic půjde připojit k televizoru přes moderní HDMI (ten první dva PlayStationy vůbec neměly). V krabici dostanete i dvojici gamepadů.

playstationclassic-2l

Sony není s vyráběním retro hardwaru první, ze stejné branže s něčím podobným přišlo loni i Nintendo, když v novém kabátě (včetně portu HDMI) vydalo NES (Nintendo Entertainment System). Vzkřísit legendu se pokusilo i Lenovo s výročním ThinkPadem.

L-lead-hand-755x425 L-angle

PlayStation Classic bude v prodeji od prosince za cenu sto dolarů a již si jej můžete předobjednat na Amazonu. Doručení do České republiky je možné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.