Hlavní navigace

Sony opravilo chybu, která stála za blokováním Kodi. Způsobilo ji vadné označení aplikace

14. 3. 2019

Sdílet

Ohledně údajného blokování Kodi na televizorech Sony se strhla docela mela. Kodi přišlo se závažným ale částečně podloženým obviněním, že jim Sony blokuje instalaci jejich aplikace na základě názvu (Package_ID). Teoreticky by to ani nebylo neodůvodněné, Kodi je hlavně filmovému průmyslu trnem v oku, protože jej lidé často používají pro sledování staženého obsahu. A filmový průmysl může mít páky na výrobce televizorů, navíc jedna z divizí Sony se nejmenuje Sony Pictures pro nic za nic.

Sony sice tvrdilo, že nic neblokuje, ale uživatelé byli naštvaní. Vždyť existence Kodi je jedním z důvodů, proč si koupit televizor právě s Androidem (což jsou Sony nebo Philips, který ale tyto problémy neměl). Kodi jako taková je velmi dobrá aplikace, kterou můžete používat různě. Sama o sobě je zcela legální.

TipJak nastavit a používat Kodi, nejlepší aplikaci pro televizor

Sony nyní zveřejnilo update, který chybu s blokováním Kodi napravuje. Tohle je zřejmě celé, šlo o chybu, kdy určitá část onoho Package_ID byla Androidem od Sony klasifikována jako Kernel object a instalace skončila neúspěchem. Podle serveru torrentfreak proběhl i pokus vytvořit zcela jinou aplikaci, ovšem s Package_ID shodným s Kodi a instalace se nezdařila.

ilustrační video:

V seznamu změn u nového firmwaru je výslovně uvedeno, že opravuje stav, kdy nešlo nainstalovat Kodi (Resolves a condition where you are unable to install the Kodi app). Problém se týkal pouze televizorů s novým Androidem 8.

sony kodi firmware Výpis z firmwaru

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.