Hlavní navigace

Sony uvádí další potenciální hit: bezdrátová True Wireless sluchátka WF-1000XM3

8. 7. 2019

Sdílet

Sony právě představilo nový produkt v kategorii, ve které se Japoncům daří nejvíce. V bezdrátovém zvuku. Nová sluchátka typu True Wireless jsou následovníkem modelu WF-1000XM, který v minulém roce vyhrál náš test.

Novinka má konečně nabíjení prostřednictvím moderního konektoru USB-C. Odhlučnění od okolí by mělo být ještě lepší pomocí technologie Dual Noise Sensor a procesoru QN1e. To probíhá standardně tak, že pomocí mikrofonů na přední a zadní části sluchátek dochází ke snímání hluku, kterému procesor otočí fázi a tento signál pouští zpět do sluchátek v reálném čase. Sony má na každém sluchátku tyto mikrofony dva.

Pro zlepšení držení v uchu je každé sluchátko vybavené třemi opěrnými body, Sony tomu říká Tri-Hold. V balení dostanete čtyři velikosti špuntů. Dotykové ovládání (minulá generace měla ovládání přes tlačítka) lze pomocí aplikace naprogramovat a Sony zabudovalo i hlasového asistenta Googlu (který je v češtině zatím nepoužitelný).

Spojení pomocí Bluetooth 5.0 probíhá pro obě sluchátka současně, nejde tedy o běžnější připojení k jednomu ze sluchátek, zatímco druhé sluchátko je připojení k tomu prvnímu. Zpracování zvuku je 24bitové a sluchátka podporují technologii DSEE HX.

Tip: Test velkých bezdrátových sluchátek s aktivním potlačením hluku

Jelikož jde o Sony, tak bych předpokládal přítomnost jeho vlastní technologie LDAC (a datový tok až 990 kb/s), ale podle specifiakce jsou zde „jen“ SBC a AAC. Měniče mají velikost 6 mm a slibovaný frekvenční rozsah 20 až 20 000 Hz.

Výdrž celý den (natřikrát)

Sony slibuje výdrž až 24 hodin, což znamená součet výdrže sluchátek krát počet nabití z akumulátoru v obalu (3× 6 hodin). V případě vypnutého Noise cancellingu pak až 3× 8 hodin. V případě zapnutých sluchátek v režimu potlačení hluku, ale bez přehrávání hudby, činí výdrž zhruba 3× 9 hodin. Doba nabíjení trvá 1,5 hodiny, ale nabíjecí krabička je stejně jako u první generace poměrně rozměrná. Ve srovnání s konkurencí pak spíše obří.

Noise cancelling i příposlech

Kromě potlačení hluku umí sluchátka i opačnou funkci, tedy Ambientní zvuk, kdy k vám cíleně propouštějí okolní ruchy. V případě vyndání sluchátka z ucha dojde k automatickému pozastavení přehrávání hudby.

Pod sérii 1000X patří i výborná circumaurální sluchátka WH-1000XM3. To M3 na konci znamená třetí generace, ač u True Wireless modelu druhá generace (M2) vlastně nikdy neexistovala. Sony zřejmě potřebovalo označení, jež se bude odkazovat na další modely v portofoliu a M2 přeskočilo. Sony WF-1000XM3 budou v prodeji od srpna za 6499 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.