Hlavní navigace

Sony představuje několik novinek s dotykovými displeji a Windows 8

2. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

S Windows 8 za dveřmi výrobci pomalu začínají představovat nové modely svých notebooků, určených právě pro tento systém. Několik takových novinek se objevilo na veletrhu IFA 2012 v Berlíně, kde se to přímo hemžilo hybridními Ultrabooky s dotykovými displeji; Sony teď přikládá do kotle a kromě již známého slideru Duo 11 se v Japonsku pochlubilo i několika již existujícími modely, které nově dostanou dotykové displeje a nový systém v základu.

Nabídka je poměrně rozsáhlá, podobných modelů nebude alespoň v Japonsku málo. Dotykové displeje nově dostanou třeba první Ultrabooky značky pod označením Vaio T13, které zároveň dostanou upgrade na komponenty Ivy Bridge (konkrétně se mluví o nízkonapěťovém procesoru Core i5-3317U a jak jinak než integrované grafice Intel HD 4000).

Kromě Ultrabooku se podobná změna bude týkat i střední třídy Vaio E 14P s Core i5-3210M. K tomu se ještě objevily informace o neobvyklém All-in-one počítači. O tom bychom na ExtraNotebooku normálně nepsali, protože jde o stolní PC, i když obvykle s notebookovými komponentami; Sony Tap 20 se ale od naprosté většiny konkurence odlišuje integrovanou baterií, která umožní toto dvacetipalcové AIO používat dočasně i bez připojení do zásuvky – i když výdrž asi vzhledem k obřímu displeji nebude nijak závratná.

 

DT24

U uvedených novinek byly zároveň představeny i ceny. Šlo však pouze o ceny pro Japonsko, které se vždy pohybují výrazně nad zbytkem světa. Posuďte sami: Vaio T13 by mělo stát 130 000 Jenů (¥), což je v přepočtu asi 1670 amerických dolarů – tedy na klasický Ultrabook (i když s Ivy Bridge) velmi mnoho, obvyklé ceny se pohybují zhruba o třetinu níže. Na ceny a na to, zda se představené novinky vůbec dostanou i k nám, si tedy ještě počkáme.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?