Hlavní navigace

Kdy Sony odhalí další detaily o PS5? Z herních akcí se stahuje kvůli koronaviru

24. 2. 2020

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonskému videohernímu gigantu ubývají akce, na kterých by se mohl setkat přímo s fanoušky. Sony opět nebude mít vlastní expozici na červnovém veletrhu E3. Loňskou výmluvou bylo, že nemělo co představovat. Tou letošní pak, že se nesouhlasí s vizí, kam se Electronic Entertainment Expo letos ubírá. Místo toho se prý soustředí na stovky menších lokálních akcí.

Jenže přišly další škrty. V únoru byla kvůli obavy z koronaviru zrušena akce Taipei Game Show, které se Sony mělo zúčastnit. Americký Boston hostí od toho čtvrtka do neděla PAX East, na němž Sony chtělo demonstrovat hratelnou ukázku chystaného hitu The Last of Us Part II. Firma se však nakonec účast dobrovolně zrušila, taktéž z obav o zdraví svých zaměstnanců. V polovině března proběhne v San Francisku Game Developers Conference, ale i z této akce Sony na poslední chvíli vycouvalo kvůli koronaviru.

Kromě pokračování The Last of Us letos Sony vydává ještě akční adventuru Ghost of Tsushima. Oba AAA tituly samozřejmě může detailněji představit online prostřednictvím streamů či videí na YouTubu. Tak najednou osloví miliony lidí, nikoliv jen tisíce návštěvníků konferencí a desítky novinářů. Možnost si hru osobně vyzkoušet ještě před vydáním je ovšem jiný zážitek než precizně připravený záznam.

Nabízí se také otázka, kdy chce Sony odhalit další novinky o PlayStationu 5. Dosavadní dvě zprávy, které hrubě načrtly použitý hardware a prozradily název konzole firma dokonce ani primárně nepublikovala na svém webu, ale informace přišly zprostředkovaně přes magazín Wired. Sony již ale připravilo stránku věnovanou PS5, kde však zatím stojí pouze to, že konzole dorazí koncem roku.

Do konce září bychom ale rozhodně měli vědět víc. V Japonsku proběhne Tokyo Game Show a organizátoři akce již vydali tiskovou zprávu, že konzole nové generace na ní budou jedním z hlavních témat spolu se stremováním her a využití 5G v gamingu.

Zdroj: Games Industry, Sony

Byl pro vás článek přínosný?