Hlavní navigace

Sony ukázalo další chytré hodinky, jedny dokonce s úsporným e-ink displejem [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony SmartWatch 3

Na veletrhu IFA Sony kromě nových mobilů a tabletu ukázalo i další generaci chytrých hodinek. SmartWatch 3 už také staví na Androidu Wear, jsou hodinky až na detaily velmi podobné těm od LG, Samsungu nebo Asusu.

Sony SmartWatch 3

Mají 1,6" displej s rozlišením 320 × 320 px a je transreflexní, takže bude dobře viditelný i na sluníčku. Uvnitř stejně jako u konkurence najdeme totožný hardware: dvoujádrový Snapdragon 400 (1,2 GHz), 512 MB operační a 4 GB úložné paměti.

Sony SmartWatch 3 Sony SmartWatch 3 Sony SmartWatch 3

Hodinky obsahují mikrofon, vypínací tlačítko, s mobilem se spojí přes Bluetooth 4.0 a NFC. Na rozdíl od ostatních modelů zde vidíte i GPS, takže při sportování nebudeme muset používat připojený mobil, ale tracking zvládnou i samotné hodinky. Ty dále obsahují i gyroskop, kompas a akcelerometr, takže rozpoznají vás pohyb v devíti osách. Překvapivě ale chybí snímač srdečního tepu, což by sportovci uvítali (a konkurence jej nabízí).

Hodinky váží 45 gramů, odolají prachu i vodě dle specifikace IP68 a s 4200mAh vydrží až dva dny. Díky použitému systému se ani nemusíte bát o aplikace, těch už jsou desítky.

 

Sony SmartBand Talk

O něco skromnější je náramek SmartBand Talk. Má užší 1,4" displej s rozlišením 296 × 128 px. Podobně jako u populárních Pebble je typu e-ink, takže úsporný, černobílý a dobře čitelný na slunci. Systém už nepohání Android Wear, tudíž se musíte spolehnout jen na softwarovou výbavu od Sony.

Sony SmartBand Talk Sony SmartBand Talk Sony SmartBand Talk

Talk zobrazí hodiny, krokoměr, umí sledovat kvalitu spánku, přes mikrofon můžete nahrávat poznámky nebo telefonovat a hodinky umí zobrazit i notifikace z mobilních aplikací. Kamarádí se výhradně s Androidem 4.4 a novějším.

S ním se spojí přes Bluetooth 4.0. GPS zde už nenajdeme, jedinými snímači jsou akcelerometr a výškoměr. I SmartBand Talk odolají prachu a vodě a se 70mAh akumulátorem vydrží až 3 dny, případně hodinu hovoru.

Obě novinky od Sony – SmartBand Talk i SmartWatch 3 – se začnou prodávat během podzimu. Cenu ještě neznáme.

Zdroj: TZ Sony

Byl pro vás článek přínosný?