Hlavní navigace

Sony v Evropě na několik dní po uvedení PS4 vypne sociální funkce PSN

29. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nové kolo svaté fanboyovské války pomalu začne i v Česku. Od 13. prosince se u nás bude prodávat ryze herní konzole PlayStation 4. Na konkurenční Xbox One si Češi počkají až do příštího roku. Neodbíhejme ale od Sony. Ta na svém blogu oznámila, že zákazníci v Evropě se budou muset několik prvních dní od startu prodejů popasovat se dvěma vypnutými funkcemi PlayStation Network. Obrazovka s přehledem aktivity vašich přátel vás bude mrzet.

Tip: Prodali jsme milion konzolí za 24 hodin, chlubí se Sony. Co na to historie?

Trochu připomíná Facebook, kde se také dozvíte všechno kolem vašich nejbližších. Pouze se sociální aspekty PS4 zaměří na herní záležitosti. K tomu Sony deaktivuje přehled aktivity konkrétních přátel a informací o specifickém titulu, který byste třeba mohli zkusit vyhledat. Důležité sociální funkce budou dostupné po několika dnech, kdy se situace uklidní. Sony k rozhodnutí dospěla, aby servery ustály první nápor hráčů. Oznámení ovšem zabalila do klasických PR žvástů.

 

Máme vás rádi, jste pro nás důležití a abyste měli do nejlepší zážitek, tak pro vás vypneme důležité funkce. Takže je vlastně vůbec nebudete smět použít. Ale váš zážitek bude jistě skvělý. Ehm. Jinak ale nejde o nic tak výjimečného. Omezování funkcí při startu je poměrně běžné. Také šíření aktualizací operačních systémů pro mobily bývá rozděleno do několika vln, aby servery nepopadaly.

Zdroj: PlayStation.Blog.Europe

Byl pro vás článek přínosný?