Hlavní navigace

Sony varuje před focením voděodolnými modely Xperia Z5 pod vodou ztrátou záruky

15. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony bylo prvním výrobcem, který přišel s voděodolným vlajkovým modelem. První generace řady Xperia Z už sice má svá nejlepší léta za sebou, japonští inženýři se ale podobné filosofie drží i nadále a podle původních informací neměla být výjimkou ani poslední modely z rodiny Xperia Z5.

Podle oficiálního zápisku z blogu Sony ale vyplývá, že letošní generace není stejně odolná jako předchozí. Dříve totiž nebylo vůbec výjimkou, když Sony ve svých propagačních materiálech sázelo na zvláštnost v podobě voděodolnosti a doslova vyzývalo své fanoušky, aby tuhle dovednost na mobilech testovali. U Xperií z řady Z5 ale Sony zaujalo naprosto opačný postoj.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Ne že podvodní fotky už nedoporučuje, dokonce všem odvážlivcům hrozí ztrátou záruky. Podle oficiálního vyjádření jsou sice všechny telefony testovány, Sony se ale odvolává na laboratorní podmínky a také na fakt, že mobily jsou testovány v klidovém režimu.

Nikde se ale nezmiňuje, v čem jsou letošní modely odlišné od předchozích, u kterých focení či natáčení pod vodou nečinilo žádný problém. Jisté jen je, že testy odolnosti s certifikací IP už asi neprobíhají stejně svědomitě jako dříve, kdy nebylo natáčení ani v desetimetrové hloubce problém.

 

Zdroj: Blog Sony

Byl pro vás článek přínosný?