Hlavní navigace

Sony vysvětluje, proč je vydávání nových verzí Androidu někdy problém (infografika)

20. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří uživatelé smartphonu již Android 9 mají, jiní si na něj počkají různě dlouhou dobu a další jej nebudou mít nikdy. Pokud si teda nekoupí nový telefon. Proč je takový problém vydat novou verzi operačního systému i pro existující modely, když třeba Apple s tím takový problém nemá, se nyní pokouší vysvětlit Sony. K tomuto tématu japonský výrobce vydal zajímavou infografiku.

Každý výrobce musí operační systém Android do jisté míry přizpůsobit, přidat funkce typické jen pro jeho značku, upravit nadstavbu a testovat, testovat, testovat. Jenže pro nový model telefonu vyjde nový Android vždy, zatímco u starších je to problém. Generace se navzájem zase tolik neliší, aby mohl výrobce říct, že zrovna vaše dva roky stará vlajková loď už update nedostane.

TipVíme, která zařízení dostanou Android 9.0 Pie (aktualizovaný seznam)

A pokud na to výrobce nemá, má se vykašlat na vlastní nadstavby a instalovat čistý Android (i ten by se musel mírně upravit). To platí pro všechny výrobce, ne pouze pro Sony, které zatím oznámilo dostupnost Androidu 9 pro modely XA2, XZ1, XZ2. Kompletní přehled smartphonů, které mají slíbený update na Android 9, najdete v našem článku.

Sony-Software-Rollout

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.