Hlavní navigace

Soutěž Microsoftu pro open-source projekty

15. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jde o první soutěž společnosti Microsoft, která je zaměřena na vývoj open-source aplikací. Přihlásit se do ni mohou všichni zájemci, kteří uveřejní svou open-source aplikaci vytvořenou ve vývojových nástrojích Microsoftu nebo rozšíří funkce ostatních produktů Microsoftu.

Projekty je možné přihlašovat na těchto webových stránkách. Vyhlášení proběhne po 1. říjnu 2009, a to ve třech kategoriích: Nejstahovanější projekt, Nejlepší rozšíření produktu Microsoftu a Cena novinářů. Vítězové získají hodnotné ceny v podobě počítačů, herní konzole Xbox, knih nebo triček.

Všichni soutěžící také obdrží zdarma vývojové nástroje od společnosti Microsoft a přístup k základním podpůrným technickým zdrojům. Účastníci také mohou zviditelnit své aplikace na portále open-source projektů Codeplex.

„Open-source dnes, to už není jen Linux nebo Firefox, ale tisíce aplikací pro nejrůznější použití a pro nejrůznější operační systémy," řekl k projektu Filip Molčan, předseda OSS Aliance, která je garantem soutěže. Podle něj je dobré, že i společnost Microsoft začíná podporovat vývoj open-source aplikací na své platformě, a že si uvědomuje sílu a možnosti open-source.

Projekty je možné přihlašovat už nyní, nejlépe do konce dubna. Soutěžící totiž mohou získat zajímavé ceny již v průběhu soutěže: 1. června 2009 bude oceněn nejinovativnější nápad a 1. července 2009 porota vybere nejinovativnější koncept řešení.

Další informace a pokyny naleznete na stránkách soutěže.

Byl pro vás článek přínosný?