Hlavní navigace

Sověti přistáli na Měsíci první: Druhá série seriálu For All Mankind přináší raketoplány a zbraně

28. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: Apple TV
Seriál For All Mankind je alternativní historie, co by se stalo, kdyby na měsíci jako první přistáli Sověti a Američané pak jen doháněli. To vše s reálnými postavami tehdejší doby. Seriál z produkce Sony Pictures lze sledovat na platformě Apple TV a tvůrci nyní zveřejnili ukázku druhé série.

V reálném světě přistálo (a prošlo se) na Měsíci v programu Apollo celkem dvanáct lidí včetně prvního Neila Armstronga. Naposledy v roce 1972. Jenže když existuje pořádná konkurence, budete se snažit více. V seriálu tak na konci první série stojí u měsíčního kráteru relativně blízko od sebe dvě stálé stanice.

Sovětská Zvezda a americká Jamestown Moon Base. Přitom na Zemi jsou oba státy ve stavu studené války. První série se vztahovala k rokům 1969 až 1974 a úvodnímu dobývání vesmíru.

Tip: Raketa SpaceX vynesla satelit GPS 3. generace pro Vesmírné síly Spojených států

Druhá začíná v osmdesátých letech, kdy je prezidentem už Ronald Reagan a NASA má novou hračku – raketoplány, jež létaly od roku 1981. Nikdy ale nebyly zamýšlené, aby samy doletěly až k Měsíci, což v seriálu s využitím přídavné techniky už zřejmě možné bude.

Dají se očekávat závody nejen ve zbrojení, ale i v technickém vývoji. Ukázka naznačuje militarizaci vesmíru a astronauty ve skafanderech se zbraněmi. Termín začátku vysílání druhé série zatím nebyl oznámen.

zdroj: Apple TV, Space

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.