Hlavní navigace

Spekulace: Microsoft na konferenci Build 2014 promluví o Windows 9

13. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nějakou dobou jsme se dozvěděli, že po Blue bude následovat Threshold. Vlna aktualizací pro operační systémy od Microsoftu ale možná bude důležitější, než jsme čekali. Zatímco bylo logické předpokládat, že pravděpodobně půjde o Windows 8.2, informace Paula Thurrotta to tak úplně nepotvrzují. Podle něj budeme mít co do činění s plnohodnotným nástupcem Osmiček, který se bude zřejmě nazývat Windows 9. Mezi uvedením Windows 8 a Windows 8.1 uplynulo zhruba 12 měsíců.

Tip: Desktop se možná oddělí od Metra. Vrátit by se mohla i nabídka Start

Threshold si s námi dá dostavení až na jaře 2015. Zhruba rok a půl času na vývoj ale nelze označit přesným údajem. Reorganizace ve firmě způsobila, že se jeden čas ani pořádně nevědělo, jak bude sjednocení Windows pokračovat. Doufejme, že teď už má redmondský gigant jasno. Vývoj údajně začíná až v tomto měsíci. Více o svých plánech prozradí na konferenci Build 2014. Ačkoli nové dlaždice budou pokračovat v rodové linii, Microsoft potřebuje čerstvý produkt.

Devítky se od svého přímého pokrevního příbuzného distancují, jak jen to půjde.
Marketingové oddělení z této (vynucené) změny musí vytěžit maximum.

To bude zřejmě nejpádnější důvod, proč se zbavit značky Windows 8. Devítky se od svého přímého pokrevního příbuzného distancují, jak jen to půjde. Marketingové oddělení z této (vynucené) změny musí vytěžit maximum. Dlaždice nás ale neopustí. O tom, že poběží i v desktopu, jsme psali nedávno. Měly by dospět, dostat se do další životní fáze. Příliš konkrétní ale být zatím nemůžeme. Moudřejší snad budeme po akci Build 2014, kde ale nebude uvedena žádná vývojová verze.

 

Pokud se nám Microsoft svěří, pár kusů informací bude všechno, co získáme. Údajně firma bude presentovat budoucnost Windows a svou vizi. Což v podstatě učinila naposledy v roce 2003 s Longhornem. Každopádně nás v budoucnu čekají tři vývojové fáze Thresholdu. Čtvrtá bude konečná. Nevíme však, zda budou některé veřejnosti k dispozici k testování. Vydání bylo zatím stanoveno na duben 2015.

Zdroj: SuperSite for Windows

Byl pro vás článek přínosný?