Hlavní navigace

Split x2 od HP je hybrid se dvěma akumulátory a pevným diskem [Computex]

3. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hitem poslední doby jsou bezesporu hybridní notebooky, u nichž lze od základny oddělit obrazovku. Když potřebujete pracovat, máte notebook, na zábavu pak tablet. Tímto směrem se vedle Asusu ubírá i HP. Její 13,3" oživený hybrid Split x2, kterého předvedla na Computexu, je zajímavý minimálně tím, že obsahuje dva akumulátory, byť jen volitelně.

Hybridi na Computexu: Transformer Book T300 Chi má odnímatelný displej s rozlišením QHD

Není totiž problém jeden vrazit do tabletové části a druhý do základny. Přesně to inženýři udělali. Pokud budete pracovat, čeká vás díky tomu velice dlouhý život bez přímého přívodu elektrické energie – podle e-shopu až 12 hodin. Pouze musíme počítat s tím, že bude zařízení o to těžší. Váží 1,95 kg celkem, tabletová část samotná pak 1,1 kg.

Konfigurací bude na výběr několik a zejména varianta s procesorem Intel Atom (Bay Trail) bude energeticky úsporná a pomůže stlačit cenu dolů. K dispozici budou i výkonnější procesory z rodiny Core (Haswell). Oceníme nehlučný chod bez větráků, na nervy ale budeme z osazeného až 500GB pevného disku.

 

I když bude hybridní, raději kdybychom v zařízení viděli plnohodnotné SSD bez mechanických částí. Díky němu by bylo lehčí, výrazně svižnější a mohlo by vydržet na akumulátor ještě o něco déle. Navíc na pevný disk musíte více dávat pozor, abyste jej akrobacií nezničili. I když o tom HP nemluví, v e-shopu si naštěstí variantu s SSD bude možné zvolit.

Operační paměti bude přitom dostatek, 4–8 GB. Split X2 bude variabilní nejen v cenách. Ke všem možným výkonově a výdrží se různícím konfiguracím si ještě přidejte barevné varianty, které začínají u pěkné červené, pokračují k bílé a končí u stříbrné.

Oproti čerstvě odhalenému SlateBooku s Androidem bude Split X2 poháněn Windows 8.1. Zařízení se chlubí nálepkou BeatsAudio, která by měla slibovat aspoň trochu nadprůměrný zvuk z reproduktorů. Cena bude začínat na 599 dolarech a prodej bude v USA zahájen na konci června. Produkt HP blíže představuje na videu.

HP Split X2

Zdroj: HP 1 | 2
CNet

Byl pro vás článek přínosný?