Hlavní navigace

Spotify výrazně zlepší bezplatné účty. Co se změní?

25. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již od roku 2014 Spotify nabízí bezplatné účty, díky kterým můžete v omezené míře (a kvalitě) poslouchat i bez placení. Jen musíte tu a tam přežít reklamu. Švédská firma včera po čtyřech letech oznámila dosud největší aktualizaci bezplatných účtů, které mají nalákat nové uživatele a ty stávající ideálně přesvědčit k tomu, aby si jednou koupili prémiové tarify. Novinky se primárně dotýkají mobilních aplikací. Na webu totiž v současnosti můžete Spotify poslouchat prakticky bez omezení. Můžete si zvolit libovolnou písničku, album, skladby přeskakovat apod. TIP: Spotify je zdarma, ale stejně jej 2 miliony uživatelů pirátí V mobilní aplikaci si ale můžete akorát vyhledávat umělce nebo playlisty (či sestavovat vlastní) a v nich poslouchat skladby v náhodném pořadí s tím, že je můžete přeskočit jen šestkrát za hodinu. Nelze vyhledat a spustit konkrétní písničku a Spotify navíc při poslechu konkrétních umělců přidává do seznamu skladeb i související hudbu jiných interpretů.

Co je na Spotify Free nového?

  • Spotify bude na základě vašeho vkusu automaticky sestavovat 15 playlistů s celkem 750 skladbami, které budete moci přehrávat v libovolném pořadí a přeskakovat je dle libosti.
  • Váš vkus se služba naučí poznávat podle toho, kterým umělcům/písničkám dáte lajk, nebo které naopak necháte skrýt. Při prvním spuštění vás aplikace vyzve, abyste zvolili oblíbené interprety, čím se okamžitě začne učit.
  • Při sestavování vlastních playlistů Spotify poradí, které další skladby by se vám mohly líbit.
  • Pro uživatele poslouchající na limitovaném mobilním připojení Spotify uvede volitelnou funkci Data Saver. Má prý ušetřit až 75 % datového provozu. Oseká stahované obrázky i datový tok. V mobilních aplikacích s bezplatnými účty používá formát Ogg Vorbis s průměrným bitratem 96 kb/s. Tady už není moc odkud brát.

Aktualizace aplikace pro Android a iOS dorazí v následujících týdnech. Spotify Free má okolo 90 milionů uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?