Hlavní navigace

Spotify vyrobilo „věc do auta“. Car Thing přehrává hudbu a jde ovládat hlasem

13. 4. 2021

Sdílet

Zdroj: Spotify
Spotify vyrobilo svůj první hardware, jmenuje se „Věc do auta“ a jde samozřejmě o přehrávač hudby či podcastů. Je určený pro všechny, kdo nemají novější auto s displejem, nebo nechtějí v autě upevňovat smartphone … jak velká nebo malá cílová skupina to je necháme na Spotify.

Spotify se sice poledních deset let soustředí hlavně na svou službu streamování hudby, potichu vyvíjelo i vlastní hardwarové zařízení. To je určené k poslechu hudby v autě a Spotify jej testovalo jen na malém vzorku uživatelů. Jmenuje se Car Thing, neboli věco do auta.

První a dost odlišnou verzi jsme mohli zahlédnout už v roce 2019 a ani tuto novou si zatím nekoupíte. Dostupná bude jen pro prémiové uživatele v USA a na pozvánky. Tedy jako veřejný test. Pokud se dostane do volného prodeje, cena by měla být okolo 80 dolarů a pořád bude vyžadovat předplacení Spotify Premium. Současní testeři ji dostanou jen za cenu poštovného.

Spotify Car Thing
Spotify Car Thing
Spotify Car Thing
Spotify Car Thing

Car Thing vypadá jako autokamera s velkým otočným ovladačem a 4" displejem. Umí reagovat na hlasové povely „Hey Spotify“, které už využijete i v aplikaci. Ovladač podle zprávy není určen na ovládání hlasitosti, ale pro procházení menu a také jako tlačítko play/pauza. Car Thing má zabudované čtyři mikrofony a podle Spotify rozezná váš hlas i přes hlasitou muziku či stažené okénko.

Spotify Car Thing první verze Spotify Car Thing, první verze

V autě jej připevníte několika způsoby: na palubní desku, do výdechu ventilátoru nebo do CD přehrávače. Napájení je přes 12V autozapalovač s kabelem s koncovkou USB-C. Pokud v autě máte 5 V, obejdete se bez adaptéru. S telefonem probíhá synchronizace bezdrátově, ale i přes USB a s reproduktory se spojí přes Bluetooth nebo pomocný konektor AUX. Kromě otočného ovladače je na krabičce i několik programovatelných tlačítek.

Spotify Car Thing ovládání Spotify Car Thing

zdroj: Spotify via AndroidPolice

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.