Hlavní navigace

Enpass přechází na předplatné. Pro stávající uživatele je to „dobrá“ zpráva

19. 11. 2019

Sdílet

Aktualizováno 19. listopadu 2019

Enpass včera a dnes aktualizoval aplikace i web a definitivně přešel na model předplatného. To se platí na půl roku za 12 dolarů (2 dolary na měsíc) či rok za 18 dolarů (1,50 dolaru na měsíc). Do nabídky překvapivě přibyla i jednorázová doživotní licence za 54 dolarů. České ceny činí 329 Kč (na půl roku), 489 Kč (na rok) a 1290 Kč (trvalá licence).

Volitelně lze používat také bezplatný tarif, který funguje neomezeně na desktopech, ale u mobilů se synchronizuje jen 25 položek. Enpass nyní vyžaduje registraci e-mailu, který slouží ke spárování licencí napříč platformami.

enpass subscription plans Enpass zavedl předplatné

Původní článek z 15. listopadu 2019

Enpass je další firmou, která si uvědomila, že pravidelný měsíční příjem je pro ni výhodnější než jednorázové platby. Populární správce hesel tak v nejbližších týdnech přejde na model předplatného, který je zvláště v tomto oboru velmi rozšířený. Zatím neznáme přesné datum, ani ceny. Enpass už ale stačil uklidnit stávající uživatele. Změna se jich prakticky nedotkne. A když už, tak v dobrém.

Uživatelé placených verzí Pro (platí se cca 330 Kč za každou platformu zvlášť) totiž automaticky dostanou doživotní předplatné zdarma, takže se mohou těšit i na všechny budoucí aktualizace. A co víc, pokud si teď koupili jen jednu licenci (například pro Android), na ostatních platformách (Windows, macOS, Linux, iOS) nebudou muset platit nic navíc a také tam dostanou všechny prémiové funkce.

Enpass přitom zachová i současné bezplatné varianty desktopových aplikací, které mají několik omezení. Kdo tedy Enpass zatím nepoužívá a předplatného se bojí, teď je ideální doba koupit jednorázovou licenci.

Nebude zakrývat skutečnost, že to zlepší udržitelnost naší firmy, zejména když se budeme dále rozrůstat. Je nepopiratelné, že model předplatného se dobře ujal většinou podniků jako například Microsoftu, Adobe, ale také nezávislých vývojářů,“ říká Enpass.

Kterého správce používáte?

LastPass je za předplatné odjakživa, jen jej v posledních letech zdražil z jednoho na dva dolary měsíčně. Od letoška už chce tři dolary. Tři dolary stojí také Dashlane a 1Password. Dva dolary měsíčně si účtuje Roboform. Český správce Sticky Password stojí ročně 690 Kč (2,5 dolaru za měsíc), ale nabízí i doživotní licenci za 3690 Kč.

Bezplatně lze používat například Avast Passwords, který je ale na Windows součástí antiviru, což se nemusí každému líbit. Případně lze využít open source řešení KeePass, které je k dispozici pro všechny možné platformy, ale každou aplikaci také vyvíjí někdo jiný a každá jinak vypadá.

Zdroj: Enpass

Byl pro vás článek přínosný?