Hlavní navigace

SSD od Intelu s řadičem SandForce? Možná realita!

5. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V současnosti je série 510 cenově zaměřena spíše do high-endových pater trhu a nedokáže konkurovat výrazně levnějším modelům s řadiči SandForce. Aby Intel získal i tento „levný“ segment, musí dodat svá zařízení, nejjednodušeji tedy se SandForce. Dnes představená série s číslem 520 (Cherryville) dle svých specifikací vypadá, že opravdu bude vybavena řadičem konkurence (Intel je doposud věrný Marvellu).

V obchodech se setkáme s pestrým spektrem dostupných kapacit, a to konkrétně s 60GB, 120GB, 180GB, 240GB a 480GB modely. Rychlosti čtení/zápisu jsou po řadě rovny hodnotám 550/520 MB/s, o slušném výkonu vypovídá 70 000 IOPS. Tak vysokých přenosových rychlostí byste v praxi jen těžko dosáhli bez moderního SATA 6 Gb/s, kterým novinka pochopitelně disponuje.

Uvidíme, jak budou zástupci rodiny Cherryville naceněni, zařízení s řadiči SandForce totiž mají výrazně lepší papírové specifikace. Pokud by Intel své produkty nacenil výrazně pod svou stávající nabídku (což nejspíše bude muset, chce-li tento entry level obsadit), v podstatě by mohl kompletně přejít na SandForce. Toto je však pouze spekulace, pravdu se dozvíme v následujících týdnech.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?