Hlavní navigace

Stáhněte si Firefox 21. Prozradí vám, jak zlepšit výkon prohlížeče

15. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další ostré vydání internetového prohlížeče od Mozilly se bude především snažit pomoci se zlepšením výkonu. Nový integrovaný nástroj pro sledování zdraví aplikace bude zaznamenávat časy spuštění, celkovou dobu běhu, počet pádů atp. Na základě těchto údajů vám Firefox může doporučit, jak zrychlit spouštění. Pomůže vám porozumět problémům s výkonem a doporučí řešení. Nejen méně znalý uživatel snad tuto funkci ocení. Rádce v počáteční fázi poskytuje základní informace, časem se dočká rozšíření.

Tip: Sociální Firefox 17 vyšel. Zkuste Facebook integrovaný v prohlížeči

Výkon bude rovněž srovnáván s instalacemi po celém světě. Pakliže patříte k lidem, kteří se zaobírají konspiračními teoriemi, funkci lze úplně vypnout v nastavení (Firefox | Možnosti | Rozšířené | Možnosti hlášení). Chcete se o zdraví Firefoxu něco dozvědět okamžitě? Zadejte přímo do adresního řádku about:healthreport. Případně zavítejte do hlavní nabídky Firefox | Nápověda | Hlášení o zdraví aplikace Firefox. Na této stránce můžete vypnout sdílení dat, funkce bude nicméně nadále monitorovat stav programu.

 

Vývojáři rovněž upravili vysílání signálu o tom, že si nepřejete být weby sledováni. Do Not Track nyní lze nastavit tak, aby serverům sděloval, že si vědomě přejete být sledováni. Dosud bylo přitom možné pouze vyjádřit nesouhlas, nebo funkci ponechat vypnutou. Podpora pro integraci sociálních sítí doznala rozšíření. Vedle Facebooku si do prohlížeče snadno přidáte jiné, bohužel zejména v Česku neznámé a nepoužívané sítě či služby jako Cliqz nebo msnNOW.

Další služby budou následovat. Došlo i k drobnému ladění prohlížeče, například můžete obnovit miniaturu, kterou jste z nového panelu odstranili. Do nitra byl integrován vývojářský kit pro doplňky, který tak bude dostupný všem rozšířením. Ty tak budou moci shodit nějakou váhu. Firefox 21 stáhnete z webu firefox.com.

V jakém stavu je váš Firefox?
V jakém stavu je váš Firefox?

Zdroj: Future Releases | The Mozilla Blog

Byl pro vás článek přínosný?