Hlavní navigace

Stáhněte si Skype 6. Zavádí přihlašování skrze Facebook či Microsoft Account

24. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak dlouho byla pátá řada naživu? Vývojový tým Skype nezapomínal udržovat program aktuální a přiživoval ho drobnými novinkami. Po menších úpravách se ale můžete těšit na větší porci novinek, neboť světlo světa konečně spatřila šestá generace klienta pro desktopové operační systémy. Co tedy Skype 6.0 nabízí? Bezprostředně po instalaci postřehnete, že vzhledově zapadá do stylu Windows 8. Plastické prvky nahradily ploché ikony, podobnou úpravou prošlo dokonce logo. Jestli se vám změna líbí, nechám na vás.

Osobně jsem zaznamenal, že se mi v prostoru určeném pro reklamu opravdu zobrazuje banner. Dříve tam bylo prázdné místo, tak jsem rád, že vývojáři napravili tento prohřešek, ehm.

Teď vážně. Prostředí aplikace působí čistěji a jemněji, záměr se tvůrcům dle mého názoru podařil. Nezjistíte nicméně, kolik uživatelů je připojených k síti. To si Microsoft nově nechává pro sebe. Slováky potěší, že s nimi program bude komunikovat v rodném jazyce. Český překlad byl alespoň zaktualizován. Potěšit vás má fakt, že Skype nezapomíná, co jste používali za avatary.

Plochý vzhled, žádné počítadlo připojených uživatelů
Plochý vzhled, žádné počítadlo připojených uživatelů

Můžete se tak uchýlit ke staršímu, aniž byste hledali příslušný obrázek na disku. V oblasti s konverzací si můžete vybírat, zda svému kamarádovi napíšete přes Skype, nebo mu raději odešlete SMS. Čekáte na větší novinky? Kromě uvedených drobností se skutečně připravte na důležité změny.

Především se lze ke Skypu přihlásit pomocí dvou dalších účtů. Když pomineme domácí účet u Skypu, můžete využít buď Microsoft Account, nebo Facebook. Pokud jste ještě nepřesvědčili své příbuzné, aby se zaregistrovali, držíte teď v ruce dobrý argument. Není třeba zakládat další účet, stačí použít jeden ze dvou uvedených.

 

K napojení na Microsoft Account se váže důležitá věc. Skype od nynějška komunikuje se sítí Windows Live Messenger, Redmondští tak konečně pomalu spojují dvě samostatné chatovací sítě dohromady. Když se přihlásíte s účtem od Microsoftu, budete ve Skypu schopní komunikovat s kontakty z Live Messengeru. Prozatím si s nimi nezavoláte, ale na zprovoznění audiovizuální komunikace se prý pracuje. Šestá řada klienta představuje důležitý milník. Skype 6.0 stáhnete z webu skype.com.

Jen pozor, instalační program vám může nabídnout Bing jako výchozí vyhledávač a MSN jako domovskou stránku. Že službu převzal Microsoft, se navenek projevilo alespoň někde.

Vtíravé předvolby doporučujeme vypnout
Vtíravé předvolby doporučujeme vypnout

Skype si pamatuje, které avatary jste používali dříve (jen by v našem případě nějací museli existovat)
Skype si pamatuje, které avatary jste používali dříve (jen by v našem případě nějací museli existovat)

Registrace samostatného účtu u Skype není nutná
Registrace samostatného účtu u Skype není nutná

Přihlášení skrze Microsoft Account
Přihlášení skrze Microsoft Account

Přihlášení skrze Facebook
Přihlášení skrze Facebook

Zdroj: Skype Garage

Byl pro vás článek přínosný?