Stahujte Chrome 16. Podporuje více uživatelských účtů

0

Google konečně pokročil v synchronizaci. Uživatelé často nemají tušení, že jejich prohlížeč podporuje zálohování na vzdálený server. Chrome tu možnost má již delší dobu, avšak teprve nyní se o funkci snad dozví poněkud více lidí. Přirozeně potřebujete mít účet u Googlu. Po přihlášení se vám mohou volitelně zálohovat de facto všechna data v prohlížeči. Vaše uložené weby, webové aplikace, hesla, rozšíření nebo nastavení, to všechno se může průběžně odesílat směre ke Googlu.

Kromě zálohy je v neposlední řadě výhodou synchronizace, protože se obsah mezi instalacemi prohlížeče udržuje aktuální.

Co se ale konkrétně změnilo v Chrome 16? Synchronizace tu už byla dříve, nyní se ale v levém horním rohu se ukáže váš avatar, což přihlášení zvýrazní. V prohlížeči ovšem musí být přítomno více profilů, do té doby se ikona skryje. Teď následuje šokující odhalení – není úplně pravda, že byste se museli přihlašovat k účtu u Googlu, Chrome podporuje i lokální profily. Na obrázku můžete vidět oba typy účtů existujících vedle sebe. V jednom případě se data zálohují na server, ve druhém případě nikoliv.

Uživatelská data jsou však oddělená, což byl účel. Při jediném profilu se v rohu hlavního okna žádný avatar neukazuje, pro vytvoření odděleného prostoru nejdříve musíte zamířit do nastavení. Uživatelské profily nechrání heslo, Google je jako ochranu před ostatními návštěvníky počítače nezamýšlel. Do vašeho soukromého profilu se tudíž může kdokoli přepnout. Stahujte z google.com/chrome.

Zdroj: Google Chrome Blog

Ohodnoťte tento článek!

1 komentář