Hlavní navigace

Stahujte rekordní počet záplat

12. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jako každý měsíc vydal Microsoft v úterý balíček aktualizací pro své produkty, tedy operační systém Windows, kancelářskou sadu Microsoft Office, prohlížeč Internet Explorer, MSXML a Silverlight. Tentokrát je však počet bezpečnostních bulletinů rekordní.

Srpnový balíček obsahuje celkem 14 bezpečnostních bulletinů, což je dle Microsoftu nejvíce, co kdy za měsíc vydali. Překonal se tak původní rekord 13 bezpečnostních bulletinů za měsíc, který byl dosažen již několikrát.

Balíček opravuje celkem 34 zranitelností, což však už rekord netvoří, neboť se jedná o stejný počet jako v červnu. Osm z bulletinů je označeno jako kritické, neboť umožňují vzdálené spuštění kódu, zbylých šest je pak důležitých.

Nové aktualizace lze stahovat před službu Windows Update, popřípadě samostatně skrze tuto stránku, a to včetně dříve vydané aktualizace na chybu umožňující napadení zobrazením ikony zástupce. Osm z bulletinů vyžaduje restart, ostatní nemusí restart vždy vyžadovat.

Většina aktualizací řeší problémy v systémech Windows, včetně kodeků Cinepak a MPEG Layer-3, kdy lze počítač napadnout přehráním podvrženého multimediálního souboru, či streamovaného videa.

Dvě z aktualizací jsou zaměřeny na kancelářskou sadu Microsoft Office (druhá konkrétně na aplikaci Excel), jedna řeší šest zranitelností v prohlížeči Internet Explorer, další pak dvě zranitelnosti v .NET Frameworku a s Silverlightu. Problémy jsou i v aplikacích Movie Maker, SMB Server pro sdílení souborů a Microsoft XML Services.

Zdroj: MSDN Blog, Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?