Hlavní navigace

Stahujte Start8, pokus o jinou nabídku Start pro Windows 8

7. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme si ukázali, jak se ve Windows 8 zbavit nabídky Start ve stylu Metra. Alternativa od firmy Stardock, na níž jsme vás upozornili, je již k dispozici ke stažení. Pokud vám Metro prostě nesedí, nebude se vám ovšem zamlouvat ani tento produkt. Přidá sice na hlavní panel tlačítko pro vyvolání nabídky, takže bude pěkně sedět na svém místě, podobně jako v předchozích řadách Windows, jde ale o nabídku, kterou vyvolává. V podstatě máme tu čest se zmenšenou verzí nabídky Start z Metra.

Ve srovnání s ní vám ale Start8 umožní počítač rychle vypnout, a to skrze kontextovou nabídku. Stejně tak v ní najdete příkaz Spustit. V požadavkům patří jediné, musíte mít Consumer Preview. A e-mailovou adresu, tu totiž musíte Stardocku sdělit. Posléze vám na ni přijde odkaz ke stažení programu. Oficiální web najdete na adrese www.stardock.com/products/start8. A kdybyste chtěli raději klasiku, podívejte se do našeho včerejšího článku, kterak do osmiček vrátit nabídku Start známou z Windows 7.

Tip: ViStart vám do Windows 8 CP vrátí nabídku Start

Microsoft nám starý Start i s vyvolávacím tlačítkem těžko vrátí. Desktopu se chce stejně postupně zbavit (protože najednou to učinit nelze), takže bych žádné velké ústupky nečekal. Redmondští moc dobře vědí, že se příchod nové generace operačních systémů neobejde bez spousty křiku. Když se kácí les, vzduchem létají třísky. V tomhle případě těch třísek bude hodně.

Byl pro vás článek přínosný?