Hlavní navigace

Standardní 3D vás už nudí? Těšte se na dotykové 3D!

20. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktuální móda je mít monitor/televizi s podporou 3D zobrazení. To je ale tak trochu v rozporu s další módní vlnou, která se zaměřuje na dotyk (vůbec rok 2012 bude hodně dotykový, už jen kvůli možnému rozmachu Windows 8 na tabletech). Japonští studenti univerity Keio se rozhodli obě technologie spojit do jedné a vytvořili prototyp, jenž funguje náramně dobře.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Tým nazývá svůj vynález jako „RePro 3D“, na videu můžete vidět demonstrátora jak rozpohybovává animovanou postavičku v prostoru pomocí zařízení na svém prstu. Není zatím jasné, jak daleko je současný prototyp od sériového nasazení, potenciál tam ale vidět lze. Kdo ví, třeba projeví zájem Microsoft a za pár let se dočkáme druhé generace Kinectu s názvem Kinect 3D.

V komentářích na serveru Youtube.com se objevily názory, že dnes představená fičurka má velký potenciál pro porno průmysl. Zde se necítím být fundovaný na to, abych zhodnotil reálnost nasazení v této sféře a také si dost dobře nedovedu představit, jak by to mělo fungovat, můžete ale své názory napsat do diskuse.

Zdroj: Guru3D.com

Byl pro vás článek přínosný?