Hlavní navigace

Start8 pro Windows 8 vám v nové verzi umožní startovat rovnou na plochu

12. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Připomínat projekt Start8 zřejmě příliš zdlouhavě představovat nemusíme. Všichni zúčastnění betatesteři Windows 8 pravděpodobně slyšeli o tomto pokusu vrátit zpátky tlačítko Start, potažmo nabídku Start. Stardock se nicméně nepouští do příliš revolučních věcí. V jeho podání se můžete zbavit celoobrazovkové nabídky Start, takže vám zůstane Metro v menším vydání. V důsledku toto řešení nepatří k nejpoužitelnějším, takže možná uděláte lépe, když si ponecháte standardní Start, jak jej připravil Microsoft. Start8 vám dá na výběr, jestli chcete celoobrazovkovou nebo menší.

Tip: Stardock hovoří o budoucnosti Start8, slibuje lepší alternativu k nabídce Start

Tato aplikace nicméně nabízí kromě tlačítka Start další a zajímavější funkce. Klepnutím pravým tlačítkem myši můžete rychle vyvolat vypnutí počítače. Podobně lze vyvolat dialog Spustit. Jedinou novinkou v posledním vydání, které mimochodem vychází po několika měsících od toho posledního, je možnost zapnout spouštění přímo na plochu. Windows 8 vás po startu počítače přepnou do nabídky Start. Pokud jste zatvrzelí fandové desktopu, pak vás tato možnost jistě potěší.

 

Nový Start8 můžete stahovat z webu Stardock.com. Kompatibilitu hlásí s Windows 8 Consumer Preview a Release Preview. Tato verze ještě nereprezentuje kompletní představu vývojového týmu a má být používána pouze se zkušebními Osmičkami. Proto bylo datum jejího úmrtí stanoveno na 1. září. Po tomto dnu přestane pracovat (navzdory tomu, že Release Preview bude fungovat až do 16. ledna 2013).

Zdroj: Stardock

Byl pro vás článek přínosný?