Hlavní navigace

Steam Box, kapitola 2.: Steam zdarma rozdá 300 testovacích konzolí

25. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí Valve uvedlo herní operační systém SteamOS, teď přesně po 48 hodinách firma oznámila, že chystá i vlastní hardware. Vyrobeno bude celkem 300 prototypů, které letos Valve rozdá vybraným uživatelům zdarma, má ale několik podmínek.

SteamMachines
SteamMachines

Co musí zájemci udělat?

To vše musí stihnout do 25. října. Splnění úkolů mohou zkontrolovat na této stránce. Ze všech, kteří úkoly splní, Steam náhodně vybere 300 beta testerů.

 

O specifikacích ani slovo

Steam zatím vůbec neprozradil, z čeho se prototyp bude skládat nebo jak bude vypadat. Oficiálně pouze víme, že to bude výkonné zařízení a plně otevřené pro různé upgrady. Takže očekáváme tradiční PC s dobře vyladěným hardwarem a softwarem. Jestli firma uvede i vlastní komerční konzole, o tom zatím Steam dokonale mlží.

Prý potřebuje prototyp, a ten zase dostat mezi lidi, aby se vychytaly poslední problémy. Ostatní výrobci ale v roce 2014 uvedou vlastní počítače SteamMachines, které se zaměří na velikost, tichý chod nebo cenu. Z toho je jasné, že se jednotlivé mašiny budou hodně lišit. Škálovatelné řešení přinese hodně problémů s plynulostí her, ale konzoli zase budete moci časem pouze vyměnit pár součástek a pojedete dál. Hrát se bude především na gamepadech, ale myš s klávesnicí lze použít také.

Sympatické je, že na SteamMachines budou moci lidé nainstalovat i Windows nebo Linux, výrobci nebudou systémy nijak blokovat. Valve samotné dokonce zveřejní zdrojové kódy SteamOS. To je zatím vše, co víme. V pátek v 19:00 firma chystá poslední oznámení. Dočkáme se snad nové nějaké nové hry? Zůstaňte naladěni.

Zdroj: Steam

Byl pro vás článek přínosný?