Hlavní navigace

Máte koupené stovky her? Steam vám poradí, které pustit příště

18. 2. 2020

Sdílet

Náročnější hráči či ti, kteří nakupují balíčky na Humble Bundlu, to jistě znají. Knihovna na Steamu přetéká, času je málo, takže některé hry se instalace nikdy nedočkají. Pokud se v tom popisu vidíte, Steam má pro vás novou experimentální funkci s všeříkajícím názvem Co hrát dál (Play Next).

„Umělá inteligence“ prohledá váš katalog a doporučí nejlepší možné hry podle toho, co a jak dlouho jste hráli v minulosti. Princip je podobný jako u loňského interaktivního katalogu, čerstvá novinka vám ale vybere jen ty hry, které již vlastníte.

V mém případě to zafungovalo dobře. Na prvním místě mám Rise of the Tomb Raider, tedy druhý díl novodobé série s Larou Croft. Steam ví, že jsem hrál jedničku. Zároveň bere v potaz i Dishonored 2 a Dying Light, které se sice hrají v jiné perspektivě, ale pořád jde o dobrodružné singleplayerové akce.

Dvojkou je u mě Life is Strange: Before the Storm, protože jsem dohrál první Life is Strange, typově podobný The Walking Dead a adventuru Sherlock Holmes: The Devil's Daughter. Celkově nabídl 12 tipů, na čtyřech stránkách vždy po tři hry. Vždy šlo přitom o tituly, ke kterým bych se jednou opravdu chtěl dostat.

Steam má mimochodem loni redesignovanou knihovnu, díky níž možná zatoulané klenoty objevíte i svépomocí. Letos chce služba přidat hromadu dalších novinek.

Zdroj: Steam

Byl pro vás článek přínosný?