Hlavní navigace

Stephen Elop: Práce na prvním telefonu s WP7 začaly.

22. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přibližně měsíc od představení dohody mezi Microsoftem a Nokií, oznámil generální ředitel Nokie, Stephen Elop, zahájení vývoje prvního telefonu, vzniklého na základě tohoto partnerství.

Jistě si všichni vzpomínáte, jak na konci roku nový generální ředitel Nokie zaslal dopis všem svým zaměstnancům o tom, jak společnosti ujíždí vlak a že se musí co nejrychleji rozhodnout. Pár dnů na to přišla informace o nově vzniklém partnerství Nokie a Microsoftu a před pár dny Elop potvrdil, že práce na vůbec prvním telefonu Nokie s Windows Phone 7 jsou již v plném proudu.

Zároveň přitom vyvrátil spekulace o možném odkoupení Nokie právě Microsoftem: „Nevidím žádný dobrý důvod pro spekulaci, že by se Microsoft mohl pokusit koupit Nokii.“. Navíc by to dle něj přineslo pro mobilní divizi Microsoftu obrovský zmatek, zpoždění a potřebu velkého šetření.

Nokia chce telefony založené na systému Windows Phone 7 uvést na trh v roce 2012, přičemž výroba smartphonů by měla začít ještě v tomto roce. Nejdřív se ale musí plně dokončit dohoda mezi oběma společnostmi, které chybí ještě spousta detailů. Konečný návrh by měl být hotov v několika příštích měsících.

zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?