Hlavní navigace

Steve Ballmer potvrdil Kinect pro PC

10. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Britská BBC vyzpovídala šéfa Microsoftu v krátkém interview, přišla řeč na Apple i Kinect. Pohybové ovládání, jehož nečekaný osmimilionový úspěch na konci roku 2010 překvapil, se nakonec asi opravdu dostane i počítače.

Steve Ballmer potvrdil, že Kinect na PC budou formálně podporovat. To zatím nemusí znamenat nic. Zástupci firmy se už dříve vyjádřili, že nebudou mít nic proti „hackům“ a open-source driverům. Ostatně desítky nadšenců už Kinect využívá třeba k ovládání Windows.

Ale s blaženým úsměvem Ballmer také dodává, že ve správný čas přijdou s nějakým ohlášením. Microsoft se zatím soustřeďuje pouze na herní stránku a ovládání multimédií v Xboxu. Ale byli by blázni, kdyby tento boom nechtěli zpeněžit rovněž na PC. Do reklamy vložili půl miliardy a na počítačích by mohli z Kinectu udělat ziskový projekt.

Zvlášť když se na jeho místo budou chtít protlačit podobná zařízení využívající čipy od PrimeSense, kupříkladu Asus Wavi Xtion.

DT24

Video z YouTube se týká pouze Kinectu. BBC bohužel používá vlastní publikační systém, takže si kompletní video budeme muset spustit na jejich webu. Dočkáte se Ballmerova překvapeného obličeje, když se ho reportér zeptá, co říká na spuštění Mac AppStore.

Zdroj: BBC

Byl pro vás článek přínosný?