Hlavní navigace

Sticky Notes se poprvé objevují na Androidu. Kupodivu ve OneNotu

17. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Betaverze OneNotu pro Android překvapivě nabídla práci s virtuálními lístky pro poznámky z aplikace Sticky Notes pro Windows 10. Sticky Notes touto cestou poprvé vstupují na mobilní platformy.

Od poslední třetiny září Sticky Notes 3 začaly dělat radost běžným uživatelům a uživatelkám Windows 10 nacházejícím se mimo testovací okruhy programu Windows Insider. Přelomová verze přinesla především synchronizaci poznámek mezi počítači propojenými stejným účtem Microsoft. Výrobce naznačil, že by nám poznámky chtěl zprostředkovat rovněž na mobilních zařízeních. Jedna možnost, jak to udělat, se přímo nabízí – Sticky Notes 3 přinesly přehled všech lístků v jednom okně s vyhledáváním. Tento formát by klidně mohl být převeden na obrazovky chytrých mobilů. Nakonec se ale lístky pro poznámky začaly klubat jinde. Před několika dny implementaci oznámil vývojový tým OneNotu pro Android.

Sticky Notes ve OneNotu

Aktuálně integraci mohou zkoušet ti, kdo jsou přihlášeni k testování uvedené aplikace (funkci obsahuje OneNote 16.0.11001.20017 a novější pro telefony s Androidem). Brzy se prý dočkají také OneNote pro Windows a iOS. Jako první by tedy na řadu měly přijít veřejné betaverze, takže ve finálních vydáních klientů pro poznámkovou službu se lístky ze Sticky Notes objeví nejdříve za několik týdnů.

Jak bude v praxi fungovat integraci s propracovaným nástrojem pro vedení poznámek? Jak bude v praxi fungovat integraci s propracovaným nástrojem pro vedení poznámek?

Nový OneNote oproti tomu stávajícímu do spodní části obrazovky přidává navigační lištu. Na ní najdete poznámkové bloky, vyhledávání a právě Sticky Notes. Při práci v blocích OneNotu lišta nepřekáží – při zobrazení konkrétní stránky se schová. Pokud chcete, k betaverzi se připojíte rovnou v Google Playi. Pokud po aktualizaci nevidíte nové prostředí, aplikaci ukončete a znovu spusťte.

Nevíme, jestli se Sticky Notes dočkají vlastního mobilního klienta pro ty, kdo nepoužívají OneNote. Padají také logické dotazy, zda Microsoft virtuální lístky nenabídne v rámci svého Launcheru. Možností, jak aplikaci zhmotnit na jiné platformě, je hned několik. Jít jen jednou cestou by vlastně bylo nenaplněním potenciálu.

Byl pro vás článek přínosný?