Hlavní navigace

Super LoiLoScope: CUDA editor pro děti

Sdílet

Zdroj: Redakce

S CUDA nástroji pro práci s videem se na našem webu setkáváte pravidelně. Poslední novinkou je Super LoiLoScope od Loilo Inc. a něco podobného zde ještě nebylo. Samotný editor byl vydán na konci minulého roku a mluvilo se o budoucím využití GPGPU. V našem testu GeForce GTX 275 jste se na jednom snímku prezentace mohli setkat s novou verzí Mars (předchůdce byl Moon), která využívá rozhraní Nvidia CUDA. A dnes bylo ohlášeno vydání finální verze.

Samotný program má za úkol jediné – zjednodušit práci videoamatérům, podle screenshotů spíše dětem :) Super LoiLoScope je zvláštní tím, že GPU akceleraci využívá pro dekódování i enkódování a tradičně nechybí porovnání rychlosti mezi GPU a CPU. To může být zajímavé v případě, že budete chtít zredukovat videostopu z Blu-ray na dvouvrstvé DVD, pro současné počítače je to stále jeden z nejnáročnějších úkolů.

Testováno na: Intel Core 2 Duo E8200 (2,66 GHz), Nvidia GeForce GTX 280 a Windows Vista

Ze zmatených specifikací nelze přesně určit, jaký formáty podporuje (upřímně, tahle část je zpackaná u všech podobných programů), ale obrázek napoví, že výstup počítaný grafikou se týká pouze formátu H.264.

Schopný nástroj ale trochu sráží ono infantilní zpracování, pro web aplikace to platí také. V Japonsku je prý ale velmi populární, v Evropě se divokých barviček spíše bojíme. Dost však ke vzhledu, kromě střihu je možné na video aplikovat i efekty jako úpravu barev, rozmazání/zaostření, zvýraznění hran, deinterlace apod. Mezi výstupy jsou i tradiční profily pro iPod, iPhone a YouTube (včetně HD).

Program lze stáhnout, dostupný bude v 9 jazycích (česky ani slovensky ne) za cenu 60 dolarů. Bohužel není k dispozici zkušební trial verze, ale lze stáhnout funkčně osekaný program LoiLoScope (bez Super v názvu), rozdíly naleznete na této stránce dole.

Schopnosti programu lépe pochopíte na videu, případně více videích na firemním YouTube profilu.

Zdroj: Loilo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku