Hlavní navigace

Super Talent TeraDrive PT3 – to pravé SSD do RAIDu?

26. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Super Talent rozšířil svoji nabídku o další model SSD s řadičem SandForce. Po „lidovém“ TeraDrive CT3 (SF-2200, MLC) a „enterprise“ řadě TeraDrive FT3 (SF-2500, MLC/SLC) uvádí TeraDrive PT3. Novinka obsahuje nejvýkonnější typ NAND flash pamětí standardu ONFi označovaných někdy jako toggle DDR 2.0 NAND flash. Toggle NAND podporují zápis i čtení jak při náběžné, tak i při sestupné hraně hodinového signálu rychlostí až 400 Mb/s na čip (50 MB/s).

Super Talent v tiskové zprávě bohužel neuvádí výrobce flash pamětí (v úvahu připadá Samsung nebo Toshiba používaná např. v OCZ Vertex 3 MAX IOPS) ani přesný model řadiče. Chlubí se však tím, že řadiče SandForce SF-2200 mohou díky pokročilým kompresním algoritmům nabídnout výkon srovnatelný s diskovými poli RAID.

" width="640" height="390" frameborder="0">
Spíše než přesné informace o testovací sestavě a modelu se ve videu dozvíte ukázkovou sebereklamu. Výsledky podle mého názoru odpovídají několika diskům v RAIDu, protože čtení malých bloků dat je přibližně desetkrát rychlejší než u OCZ Vertex 3 MAX IOPS

Samozřejmostí je rozhraní SATA 6 Gb/s a funkčnost všech technologií společnosti SandForce, jako je RAISE a DuraWrite, které zvyšují spolehlivost disku. Na trhu se Super Talent TeraDrive PT3 objeví během několika dnů v kapacitách 60 GB, 120 GB, 240 GB a 480 GB. Ceny výrobce neuvádí. Je však škoda, že se nebude prodávat v našich končinách, protože by mohlo jít o výkonnější alternativu k OCZ Vertex 3 MAX IOPS nebo Kingston HyperX SSD.

Zdroj: TZ Super Talent

Byl pro vás článek přínosný?