Hlavní navigace

Supermicro expanduje, představil základní desku pro přetaktování Haswellu

2. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

K paradoxnímu kroku se odhodlal Supermicro, výrobce základních desek pro servery a pracovní stanice. S právě vydanou základní deskou C7Z87-OCE totiž míří na běžné uživatele, hráče a overclockery – navzdory tomu, že konkurenční výhoda se získává stále obtížněji, marže vytrvale klesají a trh v uplynulých letech opustila řada kdysi věhlasných výrobců. Odchází i Intel. Právě uživatele, kteří si potrpěli na kvalitu a stabilitu jeho desek, by mohla oslovit firma Supermicro. Její prvotina je podvozek s čipsetem Intel Z87 pro procesory rodiny Haswell v balení LGA 1150.

Server TweakTown získal C7Z87-OCE na test a ačkoliv se jednalo o předprodukční vzorek, až na několik nedostatků z něj deska vyšla s velmi dobrým hodnocením. Nejvíce kritiky si vysloužilo uživatelské rozhraní UEFI: ačkoliv Supermicro se nepouštěl do žádných omalovánek, textové rozhraní je nepřehledné a obtížně se s ním pracuje.

Inženýři Supermicro také nejsou zvyklí navrhovat desky tak, aby vítězily v soutěžích krásy. Společnost zatím neprozradila, za jakou cenu se deska bude prodávat. Tipujeme, že se zařadí do vyšší střední třídy – nasvědčuje tomu bohatá výbava zahrnující osm portů USB 3.0, dva řadiče gigabitového Ethernetu (oba navíc značky Intel), konektor Thunderbolt a osm portů SATA (dva poskytuje přídavný řadič).

 

Celou recenzi najdete na TweakTown

Byl pro vás článek přínosný?