Hlavní navigace

Supraphon začne prodávat hudbu online, myslí i na audiofily

22. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší tuzemské hudební vydavatelství spustí vlastní online portál pro nákup digitální hudby. Na adrese Supraphonline.cz zpřístupní katalog asi 40 000 skladeb (2,5 tisíce alb) převážně českých a slovenských interpretů. Obchod oficiálně startuje 24. listopadu.

Co do Česka vstoupil Apple iTunes Store, hudební průmysl jak oby se více snažil. Hned nato se totiž objevil i MusicJet, který spojuje všechny důležité labely v jednu centralizovanou službu. Na rozdíl od iTunes (obchodu) je MusicJet spíš půjčovnou, kde můžete hudbu buď poslouchat neomezeně za měsíční poplatek, nebo zdarma s několika ALE.

Supraphonline.cz je opět tradiční obchod. Není svázán s hardwarem ani žádným softwarem. Nakupovat a stahovat se bude přímo v prohlížeči. Nahrávka budou k dispozici v MP3 (320 kb/s) a také nekomprimovaném FLACu. Hudba není chráněna DRM.

Nakupovat lze jednotlivé skladby za 15, 20 nebo 25 Kč, ale i celá alba za 69, 99 nebo 129 Kč. Za FLAC se připlácí 20–30 % ceny navíc. Stahování probíhá přes prohlížeč, v případě celých alb jsou soubory zabaleny v ZIPu.

Abyste mohli nakupovat, musíte se přihlásit nebo zaregistrovat. Kromě interního systému můžete použít i Facebook nebo Google ID. Platí se pomocí mobilních plateb našich operátorů, kartou, převodem, na terminálech Sazky a přepážkách České pošty nebo pomocí PayU. Také lze dobíjet kredit od 100 do 5000 Kč.

Supraphonline.cu

Stránky vypadají jednoduše a přehledně. Podmínky jsou také férové. Proto se nemůžu nezeptat: „Co vám, sakra, trvalo tak dlouho?“ Supraphonline může nadchnout milovníky Gotta, Bílé, Neckáře nebo Olympicu, ale také počítačové a hudební nadšence, neboť přináší to, co jsme od podobného obchodu čekali už dlouho. Neomezující podmínky (DRM), formát FLAC, jednoduchý nákup a spoustu možností plateb.

DT24

Nákup v iTunes nebo Zune a automatická synchronizace s přehrávačem či mobilem je jistě pohodlnější a jejich katalogy bohatší (Zune u nás zatím není). Ale Supraphonline může zaujmout všechny ty, kteří hledají na Ulož.to, stahují špatně označené soubory na plochu, odkud je zase zkopírují kdesi na kartu v mobilu.

Zdroj: Mediář

Byl pro vás článek přínosný?